Apple AirPods Pro Review

De Apple AirPods zijn momenteel de populairste draadloze oortjes op de markt. Je ziet je ze ontzettend veel in het straatbeeld. De AirPods Pro is het derde en nieuwste model van Apple en zou de crème de la crème onder de Earbuds moeten zijn. Daarmee is het ook de beste versie die nu beschikbaar is in de AirPods serie. Welke nieuwe mogelijkheden bieden deze draadloze oortjes en is het de prijs waard? Dit en meer lees je in deze review.

Waar krijg je de Apple AirPods Pro het goedkoopst?

Op draadlozeoortjes.com checken wij de prijzen van betrouwbare webshops om je de goedkoopste prijs aan te bieden voor de AirPods Pro en andere draadloze oortjes. De Apple AirPods Pro koop bij Apple zelf voor €279,-, maar in andere winkels lopen de prijzen nogal uitéén. Hier vind je de Apple AirPods Pro het goedkoopst:

Apple AirPods Pro Review

Auteur: Nidheesh Kavalan

Samengevat

De Apple AirPods Pro vallen zeker in het hogere segment in de Earbuds markt. Gelukkig komt dit niet alleen door het prijskaartje van €279,-, maar ook door de features die de oortjes rijk zijn. Ruisonderdrukking,

De plus en minpunten op een rij:

+ Het stijlvolle design wat je al kent van de AirPods. Lekker opvallend, en onderdeel van het huidige straatbeeld;

+ Ruisonderdrukking met aanpassingsmogelijkheden in intensiteit;

+ Een goede fit voor (bijna) elk oortype;

+ Waterafstotend (IPX4);

+ Perfect voor de iPhone gebruiker…

– … Maar minder voor de Android gebruiker;

– Een batterijduur van 4,5 uur is misschien net iets te kort. Gelukkig verhoogt de accu in het opbergdoosje de batterijduur met 20 uur;

– Alleen in het wit verkrijgbaar.

Geluidskwaliteit: ruisonderdrukking en tonen van de AirPods Pro

Laten we beginnen met het belangrijkste onderdeel van earbuds: het geluid. Geluid is waar je draadloze oortjes voor koopt natuurlijk (naast het gebruiksgemak). De AirPods Pro zitten wat geluidskwaliteit betreft zeker in de top van de markt. Dit komt voornamelijk door de prettig werkende noise cancelling / ruisonderdrukking en de pasvorm van de meegeleverde dopjes. Beide veranderingen zorgen voor een sprong vooruit ten opzichte van de AirPods 2.

De ruisonderdrukking is gelukkig ook te bedienen. Zo kun je in de Bluetooth instellingen aangeven hoeveel geluid er mag worden doorgegeven. In Transparantie modus (transparency mode) wordt het geluid van buiten minder onderdrukt, zodat je meer op de hoogte bent van wat er allemaal in je omgeving gebeurd. Door luchtgaten wordt geluid van buiten opgevangen. De software in de oortjes bepaald vervolgens hoeveel geluid van buiten wordt geblokkeerd door “antigeluid”. Zo zorg je er dus zelf voor hoe hoog de intensiteit van de ruisonderdrukking is.

AirPods Pro Review iPhone Menu opties ruisonderdrukking

AirPods Pro iPhone Menu opties ruisonderdrukking

Echter, wanneer je een hogere ruisonderdrukking gebruikt, gaat dit wat ten koste van de tonen van de AirPods Pro. Je audio klinkt hierdoor war bedompter en minder rijk, voornamelijk door de vermindering van de bass. Dit is een klein verschil wat ook went, maar je merkt het even goed. Je kunt de ruisonderdrukking met de bediening op de oortjes zelf verminderen of verhogen. De bediening hiervan werkt erg goed en zorgt dat je snel je aanpassingen kunt maken zonder je telefoon te moeten pakken.

Naast muziek luister, een film kijken of podcast beluisteren, bel je ook geregeld met je earbuds. De kwaliteit voor telefoongesprekken is gelukkig heel goed. Aan beide kanten van de lijn zelfs. Door de noise cancelling klinkt het gesprek een stuk duidelijker, ook in drukkere omgevingen of in de wind. Daarnaast zijn de ontvangers van jouw stem verwerkt in de uitstekende uiteinden van de oortjes, die mooi gericht staan richting je mond. Hierdoor wordt je stem beter opgepakt. Daarnaast wordt door middel van de software ook je omgevingsgeluid gefilterd, waardoor je stem een stuk helderder doorkomt.

Conclusie geluid: Het geluid van de AirPods Pro klinkt beter als dat van zijn voorgangers de 1 en 2 versie. Vergeleken met andere spelers in de markt is het verschillend qua smaak. Over het algemeen is de kwaliteit van deze earbuds prima, maar voor wie meer wilt zijn er ook alternatieven. De ruisonderdrukking is een zeer welkome toevoeging om ook in een omgeving met meer geluid je af te kunnen sluiten. Een koptelefoon met ruisonderdrukking werkt nog beter, maar het formaat van deze oortjes zorgt ervoor dat ze een stuk makkelijker mee te nemen zijn. Je kunt de Airpods altijd kwijt in je jas of broekzak, ten opzichte van een koptelefoon.

Hoe zitten de Apple AirPods Pro in je oren?

Standaard worden de AirPods Pro geleverd met 3 verschillende verwisselbare oordoppen zodat ze op ieder oortype goed zouden moeten passen. Hoe beter de aansluiting met je oor is, hoe beter ook het geluid van buiten wordt geblokkeerd. Toch zitten de oortjes prettig en zelfs bij veel bewegen (zoals tijdens het fietsen of hardlopen), blijven de oortjes prima zitten. Dit maakt het ook ideaal voor bijvoorbeeld het fitnessen. Waar je met een koptelefoon vaak in de problemen komt als je teveel beweegt waardoor ze afvallen, heb je hier totaal geen last van met de AirPods Pro. Hopelijk voorkomt het ook dat veel eigenaren er één kwijtraken, wat met andere earbuds nogal een probleem kan zijn.

De verwisselbare oordoppen zijn gemaakt van siliconen wat ze zacht genoeg maakt om ze niet als harde onderdelen in je oor te laten voelen.

Conclusie comfort: De Apple Airpods Pro zitten prettig. Door de meegeleverde oordopjes zitten ze op vele oortypes goed. Toch zal het voor sommige mensen, die het minder prettig vinden om iets dieper in hun oor te hebben, minder prettig aanvoelen. Hier zijn alleen weinig alternatieven voor als je op zoek bent naar draadloze oortjes. Ook zorgen de oordopjes er voor dat ze steviger in je oor zitten wat zeker een vooruitgang is voor headphones en oortjes voor bij het sporten.

Apple Airpods Review Oplaadcase en accuduur

Auteur: Shawnn Tan

Hoe lang gaat de batterij mee van de Apple AirPods Pro?

Bijgeleverd bij de AirPods Pro krijg je een opbergdoosje. Dit is niet alleen maar handig om in op te bergen, maar is tegelijk ook de manier om je oortjes op te laden. Het doosje kan (inclusief de oortjes) worden opgeladen met de lightning kabel, maar de case is ook draadloos op te laden. Door op het statuslampje te tikken zie je de oplaadstatus van de case. In de app van je iPhone zie je ook hoever je case en je oortjes afzonderlijk van elkaar zijn opgeladen.

De AirPods Pro gaan zo’n 4 a 5 uur mee zonder opladen. Dit is vrij kort vergelijkbaar met veel andere modellen in dit segment, maar Apple heeft hier een handige oplossing voor bedacht. De oplaadcase die je bij de oortjes krijgt laad je AirPods Pro op, wanneer je ze in de oplaadcase hebt. Hiermee verleng je de batterij tijd met bijna 20 uur. Non stop kun je dus zo’n 4 a 5 uur gebruik maken van de oortjes. Doe je ze echter in de case, kun je er in totaal zo’n 24 uur mee doen. Hierdoor gaan ze dus prima even mee, zolang je zorgt dat je ze netjes opbergt in de case, en de case zo nu en dan oplaad. Je iPhone kan je hier pushberichten over sturen om je te helpen herinneren.

ZIjn de Airpods Pro waterdicht?

De AirPods Pro zijn waterafstotend, maar niet waterdicht. Zwemmen kun je dus zeker niet met de AirPods Pro aangezien ze niet waterdicht zijn. Gelukkig hebben deze earbuds wel een IPX4 rating, wat aangeeft dat ze zweet en waterbestendig zijn. Kom je in een regenbui te zitten? Of gebruik je ze veel tijdens het sporten? Dan hoef je je niet druk te maken of de AirPods nog blijven werken. Ook zorgt het ervoor dat stof buiten blijft (en oorsmeer), zodat ze niet vies worden van binnen. Zeker een pluspunt wat ons betreft!

Zijn de AirPods Pro gemakkelijk te koppelen met je telefoon?

Om de AirPods Pro voor het eerst te koppelen aan je iPhone hoef je alleen maar de oplaadcase te openen en deze dicht bij je telefoon te houden. Check wel of de oortjes van tevoren opgeladen zijn en de bluetooth van je telefoon aan staat. Vervolgens krijg je een melding op je iPhone te zien met de vraag of je de oortjes wilt koppelen. Dit gebeurd in een handomdraai en maakt het koppelen enorm eenvoudig. Als ze eenmaal gekoppeld zijn, koppelen ze in het vervolg automatisch met je telefoon wanneer je de oortjes inschakelt.

Na het koppelen kun je met de pasvormtest kijken of de bijgeleverde oordopjes goed genoeg passen op je oren. Met de software wordt geadviseerd of je de small, medium of large oordopjes moet gebruiken voor het beste resultaat.

Hoe werken de Apple AirPods Pro met een Android telefoon?

De AirPods Pro zijn gemaakt met de iPhone in gedachte. Maar gelukkig sluit dit het gebruik met een Android telefoon niet uit. Transparantie modus en Ruisonderdrukking werken beide prima met een Android telefoon. Je bedient deze functie alleen niet met je telefoon, maar door in de steeltjes van de draadloze oortjes te drukken. Net even wat minder soepel als voor een iPhone gebruiker dus.

De motion controls werken ook, maar je kunt ze alleen niet aanpassen naar je eigen smaak wat je in de iPhone app wel kunt aanpassen.

iPhone gebruikers kunnen ook gebruik maken van een pasvormtest. Hiermee luister de software in de oortjes of er geluid van buiten door langs de oordopjes komt. Op Android is deze functie ook niet aanwezig, waardoor je zelf moet kijken of je oordopjes genoeg geluid afsluiten.

Er zijn dus best wat functies die je mist, maar de Apple AirPods Pro zijn dus wel degelijk te gebruiken met een Android telefoon. De vraag is alleen of je de functies mist. Mocht je alternatieven willen zien, kijk dan bijvoorbeeld naar deze oortjes:

Google Pixel Buds: (deze zijn nog niet uit)

Enthousiast over de Apple AirPods Pro?

De AirPods zijn gewoon hele degelijke draadloze oortjes. Ben je enthousiast geworden? Je vindt de Airpods het goedkoopst en direct leverbaar bij:

Bij Expert.nl kun je ook betalen met AfterPay. Weten bij welke winkels je nog meer met Afterpay kunt betalen? Kijk dan op winkelsafterpay.com