Alles wat je wilt weten over AirPods

Officiële Apple AirPods tijdelijk extra goedkoop:

Hoe duur zijn AirPods in Nederland (de retail prijs)?

Apple heeft 3 verschillende type AirPods. De goedkoopste is de oudste, en de is de eerste generatie AirPods. Kijk bij het kopen van AirPods goed om welke generatie het gaat. Dit wordt niet op elke website even goed aangegeven, terwijl je daardoor handige functies misloopt. Zelfs op de officiële Apple store website is het niet duidelijk dat het om de nieuwere versie gaat. Wat de verschillen zijn tussen de 1e generatie en de 2e generatie lees je hier.

De eerste generatie AirPods koste bij de release €159,-. De AirPods kwamen op 13 december 2016 op de markt. Momenteel zijn de eerste generatie oortjes zowat niet meer te koop. De officiële Apple winkel verkoopt ze ook niet meer op de website of winkel. 

De nieuwere versie is de tweede generatie, de AirPods 2. De kosten van de AirPods 2 zijn verschillend. Je hebt de keuze tussen de AirPods 2 met een normale oplaadcase, of een draadloze op te laden case. In de Apple store kosten de AirPods 2 met normale case €179,-. Wil je de draadloos oplaadbare case? Dan betaal je €50,- meer (€229,-).

Hoeveel Kosten Apple AirPods?

Als je de AirPods via de Apple store koopt kun je zo ook laten graveren met je naam of emoji.

Waar kun je de AirPods Pro nog kopen?

Op het moment is er veel vraag naar de AirPods Pro. Via de Officiële Apple store kun je meestal wel bestellen voor rond de €279,-. Wil je een koopje? Kijk dan op Amazon.nl. Hier zijn ze momenteel voor €222,86 te koop en deze premium oortjes ga je echt niet goedkoper kunnen vinden nu.

Meer weten over de AirPods Pro? Lees hier onze in depth review.

Waar zijn de Apple AirPods (2e generatie) het goedkoopst?

Voor de 2e gen. AirPods heb je keuze uit 2 versies, met een draadloos oplaadbare case, of met een bedrade oplaadbare case.

De AirPods met draadloos oplaadbare case vind je hier bij Mediamarkt het goedkoopst (voor €199,-).

De AirPods met bedrade oplaadbare case vind je hier bij Mediamarkt het goedkoopst (voor €144,-).

Waar zijn de Apple AirPods Pro het goedkoopst?

YourMacstore.nl biedt momenteel de goedkoopste prijs van €269,-. Expert.nl biedt de oortjes voor €279,- aan. De originele retailprijs ligt op €279,-, maar vanwege de populariteit en schaarste zijn er ook veel winkels die ze voor meer verkopen. Let dus goed op dat je altijd de beste prijs hebt.

Hoeveel verschillende AirPods zijn er?

Apple heeft momenteel 3 verschillende versies van de AirPods op de markt. De AirPods, AirPods 2 en AirPods Pro. De eerste AirPods kwamen in 2016 op de markt. Na het succes van de eerste AirPods werd op 20 maart 2019 de 2e generatie AirPods, de AirPods 2 bekendgemaakt.

Wanneer komen de nieuwe AirPods? De AirPods 3 of AirPods Pro 2.

Momenteel is nog niet bekend wanneer en of er nieuwe AirPods worden aangekondigd. Na het succes van de AirPods 1 en 2, en nu de AirPods Pro bijna niet aan te slepen zijn verwachten we natuurlijk wel een opvolger. We hopen dat beide varianten een nieuwe generatie krijgen. Mogelijk met betere noise cancelling van de AirPods en een verbeterde bas van de AirPods Pro, bij gebruik van noise cancelling.

De 1e generatie AirPods kwam uit in 2016, de 2e begin 2019 en de AirPods Pro eind 2019. We verwachten daarom dat de eerstvolgende release van de nieuwe AirPods op zijn vroegst 2021 zal zijn. Apple heeft meestal 4 verschillende events door het jaar heen waarop ze nieuwe producten tonen: 

 • In maart/ april met presentaties over de ontwikkelingen bij Apple, nieuwe producten, zoals in 2019 Apple TV en Apple Arcade.
 • In juni bij de WWDC (de Apple Worldwide Developers Conference). Hier worden vaak nieuwe besturingssystemen aangekondigd, voor iOS en macOS. Soms wordt hierbij ook nieuwe hardware getoond.
 • In september is er vaak een event om de nieuwe iPhones en soms ook Apple Watches te tonen.
 • En (eind) oktober worden iPads, Mac en MacBooks aangekondigd.

Voor de AirPods kan er dus nieuws komen in maart/ april, of pas weer in oktober. Zit je te twijfelen of je moet wachten op de volgende AirPods release? Waarschijnlijk moet je dan nog even geduld hebben. Wil je nu goedkoop AirPods kopen? Check dan hier het aanbod en de goedkoopste prijzen.

Hoe koppel je AirPods en AirPods Pro?

AirPods en AirPods Pro beschikken over Bluetooth. Je kunt ze het gemakkelijkst koppelen met een iPhone, MacBook, Mac of iPad. Voornamelijk het koppelen van je iPhone gaat erg makkelijk door de W1 chip in de oudere AirPods en de H1 chip in de nieuwere versies van de AirPods/ AirPods pro. 

 1. Zorg dat de AirPods en de case zijn opgeladen met de meegeleverde lightning kabel. Dit check je door de case met de oortjes te openen. Als je dit doet geeft het led lichtje op de case aan wat de batterijstatus van je AirPods is. Wanneer je de AirPods oplaad, zorg dan dat ze goed in het oplaad doosje zitten en contact maken.
 2. Zorg dat de Bluetooth van je iPhone of het andere apparaat waar je mee wilt koppelen aan staat. In je iPhone doe je dit bij instellingen > Bluetooth.
 3. Wanneer je het klepje van de AirPods case opent met de AirPods er in en je deze naast je iPhone houd, verschijnt er een pop-up op je iPhone. Er wordt gevraagd of je deze wilt koppelen met je iPhone. Klik op de knop connect of koppelen.
 4. De AirPods zijn nu gekoppeld en je kunt ze gelijk gebruiken. Als je iPhone gekoppeld is met je iCloud, worden de AirPods ook gekoppeld met je andere apparaten waar je mee op de iCloud bent ingelogd. Hierdoor kun je ze dus ook gelijk daarop gebruiken.

Hoe Koppel je AirPods op een Android apparaat?

AirPods werken ook op Android, maar je mist wel een aantal functies die je wel op een iOS device hebt. Zo kopel je ze:

 1. Op je Android apparaat koppel je AirPods ook door middel van Bluetooth. Zet je Bluetooth dus aan op je apparaat.
 2. Open de klep van de oplaadcase, met de opgeladen AirPods er in. Druk vervolgens de kleine knop achterop de oplaadcase in, en houd deze ingedrukt tot het lampje wit knippert.
 3. Klik in de Bluetooth settings van je Android apparaat op zoek naar apparaten.
 4. Klik op de AirPods in de lijst. Nu zijn ze gekoppeld en kun je ze uit de oplaadcase halen.

Hoe reset je AirPods?

Werken je AirPods niet goed, bijvoorbeeld wanneer je maar één van de twee AirPods hoort, of beide niet. Of zijn je AirPods al eens gekoppeld met een andere telefoon? Dan kun je ze ook resetten. 

 1. Zorg dat de AirPods goed zijn opgeladen. Zorg er daarbij voor dat de oortjes beide goed aangesloten zijn in de oplaadcase. Pas er ook voor op dat er geen stofjes in de case zitten die de aansluiting tussen de oplaadpunten en de oortjes verhindert. 
 2. Open de oplaadcase. Mogelijk zie je dan op je iPhone de pop-up om te koppelen. 
 3. Achterop de oplaadcase zit een knopje. Druk deze knop in en houd ingedrukt tot het lichtje in de case rood knippert (eerst knippert hij wit). Dit kan ongeveer 15 seconden duren. Nu worden alle apparaten ontkoppelt. 
 4. Koppel de AirPods opnieuw met je telefoon door de case dicht te doen en weer te openen. Dit moet het probleem verhelpen.

Hoe koppel je meerdere AirPods aan elkaar? (AirPods audio delen)

Je kunt met meerdere AirPods tegelijk luisteren op één apparaat. Zo kun je samen dezelfde muziek kijken of een video kijken op hetzelfde scherm. Hoe dit werkt:

 1. Zorg allereerst dat je iOS /iPadOS apparaat iOS/ iPadOS 13 of hoger heeft.
 2. Verbind vervolgens één van de AirPods met het apparaat, zoals je dit normaal ook zou doen.
 3. Open vervolgens het bedieningspaneel van je Apple apparaat door omhoog te swipen. Je ziet dan dat de ene set AirPods zijn gekoppeld.
 4. Daaronder zie je een knop met “deel audio” staan. Klik hier op. Houd vervolgens de tweede set oortjes naast de telefoon en open de oplaadcase. Daarmee gaan deze AirPods ook in pairing mode, en zie je de pop-up op je telefoon verschijnen.

Ook nieuwere draadloze Beats koptelefoons kunnen worden gekoppeld op deze manier. Bedrade koptelefoons zijn alleen helaas niet te combineren met de draadloze varianten.

Zijn AirPods Waterdicht?

De AirPods zijn niet waterdicht en ook niet waterproof. In tegenstelling tot de AirPods Pro die wel een IP rating hebben: IPX4, wat staat voor beschermd tegen stof, spatwater en zweet. Dit wordt voor de AirPods Pro ook vermeld op de Apple store, maar ontbreekt bij de beschrijving van de normale AirPods 2.

Mochten ze toch nat worden? Leg ze in een bakje met rijst. De rijst trekt het vocht aan wat mogelijk de meeste schade moet voorkomen. Ook zijn er “waterdichte” oplaadcase. Deze zijn alleen niet van Apple zelf, dus kunnen je niet de garantie bieden.

Wanneer zijn AirPods opgeladen?

Wanneer de AirPods gekoppeld zijn met je iOS device kun je bij je Bluetooth instellingen zien hoe ver je AirPods en de case zijn opgeladen. Ook zie je op de case een lampje wanneer je de deksel opent. Deze brandt constant groen als zijn opgeladen. De AirPods laden vrij snel op, zo’n 3 uur aan speeltijd in een kwartier. 

Bij Android apparaten kun je standaard niet zien hoe vol de batterij van je AirPods zit.

Er zijn wel Apps te vinden in de Google Play Store die je een soortgelijke ervaring kunnen geven zoals de originele Apple AirPods display op iPhone. Een app die dit doet is AirBattery.

Hoe maak je AirPods schoon?

Gebruik wattenstaafjes met een harde tip om vuil weg te halen uit de kleine holtes en de geluidsuitgangen van de AirPods. Kijk wel uit dat de wattenstaafjes geen stof laten hangen aan de oortjes. Gebruik ook geen water bij het schoonmaken om te voorkomen dat de oortjes waterschade krijgen. Bij de Pro kun je de oordopjes van de oortjes afhalen om zo beter bij het vuil te kunnen. Deze kun je wel met water reinigen, maar maak ze wel goed droog. Ook de binnenkant van de oplaadcase kun je schoonmaken met een wattenstaafje. Let hierbij ook op dat je geen stof laat zitten. Schijn bij met een fel licht om te zien of je geen stof achterlaat.