Dit zijn de 4 beste earbuds om te kopen op dit moment (begin 2020)

Earbuds, earpods, AirDots, Galaxy Buds, AirPods, Pixel Buds. Er zijn vele varianten voor draadloze oortjes. En dit zijn pas alleen de grotere merken. Het zoeken van de beste oortjes kan daarom een lastige opgave zijn. Daarom zetten wij hier de beste earbuds voor je op een rij. Hierin kijken we op functionaliteit, uiterlijk, comfort en natuurlijk naar de prijs van al deze oortjes en geven jou de beste keuze in bekende en onbekendere draadloze oortjes.

Update: de nieuwste versie van beste earbuds lees je hier.

Welke oortjes moet ik kopen? Wat zijn de beste earbuds uit de test.

Uit onze test zijn 4 true wireless earbuds naar voren gekomen. Deze 4 zijn allemaal goed, maar afhankelijk van het type telefoon wat je hebt en welke eisen je hebt zitten er toch verschillen in de 4. Hierbij onze keuze voor de beste earbuds van dit moment:

4. Apple AirPods, 2e generatie (€149,- met oplaadcase)

Apple AirPods 2e generatie H1 chip

De Apple Airpods zijn de populairste draadloze oortjes van dit moment. Ze zijn niet weg te denken uit het straatbeeld. Dit succes is ook duidelijk te begrijpen want de oortjes zijn erg prettig, en goedkoper dan het grote broertje, de AirPods Pro. 

De AirPods zitten nu in generatie 2. Hierbij hebben ze een IP67 rating, waardoor ze prima tegen stof en spatwater kunnen. Dit maken het prima oortjes om mee te sporten, of om door een regenbui mee te fietsen. Daarnaast hebben ze een batterijduur van 5 uur, waarbij je ze tussendoor kunt opladen in de oplaadcase waardoor ze nog 24 uur langer mee gaan. De oplaadcase heeft een heel mooi formaat, waardoor je de oortjes makkelijk meeneemt in je broek- of jaszak. Door de “stokjes” in het design staat de microfoon van de oortjes altijd op je mond gericht. Hierdoor is bellen ook super met deze draadloze oortjes. De 2e Generatie AirPods biedt ook ondersteuning voor Siri, waardoor je nog makkelijker je muziek kunt bedienen.

De enige nadelen die deze earbuds hebben zijn de feilloze integratie in Apple producten, die helaas niet op andere apparaten geld. Veel functionaliteiten die je met deze oortjes hebt, kun je dus alleen maar gebruiken bij Apple apparaten. Android gebruikers zullen dus sneller zoeken naar een alternatief. Daarnaast bieden de oortjes weinig bedieningsmogelijkheden. Je hebt maar 2 touchpads op de oortjes zitten. Het is dus kiezen of je hier je volume mee wilt regelen, pause en volgende nummer of een andere combinatie. 

Bij Coolblue vind je momenteel de voordeligste prijs:

3. Sony WF-1000XM3 (€179,-)

de beste draadloze oortjes Sony WF-1000XM3

De Sony WF-1000XM3 heeft alles wat je mag verwachten van de moderne draadloze oortjes. Ruisonderdrukking, een accuduur van 6 tot 8 uur met een additionele 16 tot 24 uur door ze op te laden in de case, een mooi design en bovenal een fantastisch geluid.

Vergeleken met andere draadloze oortjes zijn ze wel wat grote, ook al voel je dit niet in het gewicht. Het is alsnog alsof je mooie kleine draadloze oortjes hebt. Het voordeel hiervan is dat de bediening goed werkt. Zo kun je door vast te houden met je vinger de noise cancelling tijdelijk uitschakelen totdat je je vinger weer weghaalt. Dit is een onwijs handige functie om te gebruiken als een collega even iets vraagt of je even moet luisteren naar de omroep van de NS.

Bij bol.com vind je momenteel de voordeligste prijs:

2. Apple AirPods Pro (€279,-)

AirPods Pro de beste geteste draadloze oortjes
De AirPods Pro zijn het flagship model van Apple. Deze oortjes hebben bijna alles wat je nodig hebt: noise cancelling en de mogelijkheid voor transparantie, waterafstotend (IPX4), een prima geluid en comfortabele oordopjes. Het enige minpunt is dat je, net als bij de AirPods 2, wel een iPhone nodig hebt om het echt lekker te laten werken. Android biedt je niet de app die je wel op iOS hebt waarmee je veel kunt aanpassen aan de functionaliteit van je oortjes. Ook worden andere voice assistants hierdoor niet geaccepteerd. Daarnaast zal de prijs voor veel mensen ook een flinke drempel zijn.

Wat je ervoor terugkrijgt zijn draadloze oortjes met een fantastisch geluid, voornamelijk vanwege het minimale verlies van het geluid, door storingsbronnen van buitenaf. De passieve en actieve noise cancelling werken heel fijn, waardoor je ook echt bent afgesloten van de buitenwereld. Toch heb je de mogelijkheid om hier extra geluid door te laten met de transparantie-modus. Je bent hierover dus zelf in control. Ook het formaat van de case is heel prettig. Je ziet echt dat dit een goed afgewerkt product is.

Je vindt de AirPods Pro het goedkoopst bij:

1. Jabra Elite Active 65t (€148,99)

Review Jabra Elite Active 65t goedkoop

Met name de prijs/kwaliteitsverhouding van de Jabra Elite pro Active 65t is waarom deze oortjes op de 1e plek staan in dit overzicht. Vergeleken met een groot aantal andere oortjes in de markt bieden deze Jabra draadloze oortjes alles wat je nodig hebt. Bellen is waar de kwaliteit van Jabra in zit. Door de subtiele uitstekende microfoon van de oortjes, wordt het geluid van je stem net zo goed opgenomen als je telefoon dit zou doen. Daarnaast hebben de earbuds een prima passieve noise cancelling door de goed sluitende oordoppen, waardoor je ook bijna geen omgevingsgeluid door het geluid heen hoort.

De “Active” toevoeging aan de naam van deze oortjes komt ook duidelijk terug in deze Jabra’s. Je ziet dat ze echt gemaakt zijn om voor het sporten te gebruiken. Spatwaterdicht en stofbestendig (met een IP56 rating) zodat zweet je oortjes niet beschadigd, goed verankerde oordoppen zodat ze bijna niet uit je oor kunnen vallen, een stevige bouw en sportieve kleuren.

De case is daarnaast vrij klein en dus makkelijk mee te nemen. Met de Jabra Sound + app kun je zelf de instellingen aanpassen en ze niet gebonden zijn aan één merk telefoon. Het enige wat je nog mist is de active noise cancelling, wat de prijs wel ten goede komt. Naast dit minpunt zijn het hele goede draadloze oortjes en daarmee onze keuze voor de beste earbuds van dit moment.