Koopgids juli 2020 – Dit zijn de 4 best geteste draadloze oortjes

Draadloze oortjes zijn immens populair. Elk bekend audiomerk brengt tegenwoordig draadloze oortjes uit. De grotere merken op de markt brengen soms al binnen een jaar alweer een opvolger uit voor hun earbuds. Kleinere onbekende merken brengen draadloze oortjes uit voor een fractie van de prijs die de bekendere merken rekenen. Er gebeurd veel in markt voor draadloze oortjes. Daarom houden we bij draadlozeoortjes.com goed in de gaten welke oortjes nu echt de moeite waard zijn en welke niet.

In onze koopgids vind je de beste earbuds voor je op een rij. Hierin kijken we op functionaliteit, uiterlijk, comfort en natuurlijk naar de prijs van al deze oortjes en geven jou de beste keuze in bekende en onbekendere draadloze oortjes.

Zomer 2020Zomer 2020

De 4 best geteste draadloze oortjes in juli 2020

4. Apple AirPods, 2e generatie (Tussen de €135,- en €179,-)

De Apple Airpods blijven de populairste draadloze oortjes van het moment en mogen daarom ook niet ontbreken in menig toplijst. Apple AirPods zie je overal, maar het begint tijd te worden voor een update. De 2e generatie kwam begin 2019 uit, maar wordt ondertussen wel ingehaald door merken die AirPods klonen uitbrengt tegen een lagere prijs, of een eigen versie van earbuds maken en meer waar voor je geld bieden (en een alternatief design).

Koopgids juli 2020 - Dit zijn de 4 best geteste draadloze oortjes 1

De AirPods zitten nu in generatie 2. De AirPods hebben geen officiële IP rating, maar geschat wordt op een IPX4 rating, waardoor ze tegen stof en spatwater kunnen. Dit maakt dat je ook met de oortjes kunt sporten, maar om door een regenbui mee te fietsen blijft spannend. Dit is toch wel het minimum van wat we tegenwoordig mogen verwachten van oortjes.

De batterij gaat 5 uur mee, waar 19 uur bij komt als je ze tussendoor oplaad in de case. Andere oortjes bieden momenteel vaak al meer batterijduur.  De oplaadcase heeft een heel mooi formaat, waardoor je de oortjes makkelijk meeneemt in je broek- of jaszak. Al is het discutabel of het design mooi is. Door de “stokjes” in het design lijken de oortjes op de opzetstukjes van een elektrische tandenborstel. De steeltjes zijn wel functioneel, aangezien de microfoon van de oortjes altijd op je mond gericht staan. Hierdoor is bellen ook goed met deze draadloze oortjes. De oplaadcase heeft dan weer wat weg van een tandenflos bakje.

Ook heeft de 2e Generatie AirPods ondersteuning voor Siri, waardoor je nog makkelijker je muziek kunt bedienen. Het enige jammere aan deze earbuds is dat de prettige integratie met Apple producten niet voor andere type apparaten geld (zoals Android). Je mist veel functionaliteiten die je met deze oortjes hebt als je geen Apple apparaat gebruikt, zoals de snelle koppeling en equalizer aanpassingen. Voor de prijs kun je momenteel ook nog naar een aantal andere oortjes kijken.

3. Samsung Galaxy Buds Plus (+) (€120,-)

De Samsung Galaxy Buds + zijn vrij snel na de standaard Galaxy buds gereleased, maar verrassen toch. Dit zijn met €120,- de goedkoopste oortjes in het lijstje, maar weten gelukkig wel veel waarde te bieden. 22 uur aan batterij zonder dat de case heel groot is, een mooi onopvallend design, verschillende kleuren en goed geluid. Wil je echt beter geluid, dan moet je toch een stapje hoger in de prijs. Maar wil je niet teveel uitgeven dan zijn de Samsung Galaxy buds + echt mooie oortjes om mee te beginnen. 

Koopgids juli 2020 - Dit zijn de 4 best geteste draadloze oortjes 2

Pas alleen wel op met water. De Galaxy Buds Plus hebben een water-/ stofbestendigheid rating van IPX2 en dat is vrij laag voor draadloze oortjes. De hear through / transparantie modus van Samsung is er wel, maar heet alleen anders, namelijk Ambien Sound. Deze werkt oké voor oortjes in deze prijsrange. Het is in ieder geval al erg fijn dat het aanwezig is. 

Naast de grote batterij hoef je met snelladen en draadloos opladen vrijwel nooit meer met lege oortjes te zitten. En met de touch bediening is het bedienen van de oortjes ook prettig. Je hoeft niet heel hard te drukken om je zin te krijgen wat het skippen van muziek en het regelen van je volume een prettige ervaring maakt. Al met al zijn dit echt fijne draadloze oortjes.

Review: https://draadlozeoortjes.com/samsung-draadloze-oortjes/samsung-galaxy-buds-plus-review/

2. Apple AirPods Pro (tussen de €222,- tot €279,-)

De AirPods Pro is het paradepaardje van Apple. Met een slick design wat we kennen van Apple, hebben ze de standaard AirPods toch mooi een upgrade gegeven. Deze oortjes hebben bijna alles wat je nodig hebt: noise cancelling met de mogelijkheid voor transparantie modus, waterafstotend (IPX4), een prima geluid en comfortabele oordopjes. 

Apple AirPods Pro Review - draadloze oortjes Nidheesh Kavalan

Het enige minpunt is dat je, net als bij de AirPods 2, wel een iPhone nodig hebt om het echt lekker te laten werken en wind wordt toch nog opgepakt bij de transparantie modus. Als je een Android telefoon hebt mis je functies die je wel op iOS hebt waarmee je veel kunt aanpassen aan de functionaliteit van je oortjes. Ook worden andere voice assistants niet ondersteund. Daarnaast zal de prijs van €279,- voor veel mensen ook een flinke drempel zijn (ook al zijn ze momenteel goedkoper te vinden).

Review: https://draadlozeoortjes.com/apple-airpods-draadloze-oortjes/apple-airpods-pro-review/

1. Jabra Elite Active 75t (€198,-)

Op nummer 1 op deze lijst met best geteste draadloze oortjes van het moment staan de Jabra Elite Active 75t. Deze draadloze oortjes hebben zeker ook tekortkomingen. Zo zijn ze in deze lijst één van de duurdere oortjes en kan het ook zijn dat de pasvorm nog wat wennen is (ook al is dit vaker het geval bij in-ear earbuds). Toch zijn de Jabra Elite Active 75t waar voor je geld en stellen de earbuds zeker niet teleur.

Jabra Elite Active 75t Koopgids juli 2020 - Dit zijn de 4 best geteste draadloze oortjes

Het design is strak. Zo lijkt het niet alsof je paddestoelen uit je oor hebt steken zoals bij bijvoorbeeld de Sony WF-1000XM3 of Bose SoundSport Free. De muziek klinkt top, je hoort meer klanken en het geluid is bijna net zo goed als dat van een headphone. Een hele goede bestendigheid tegen water met IP57. En als klapper daarbovenop een totale batterijduur van 28 uur wat echt uitzonderlijk is in de markt.

Bellen is waar de kwaliteit van Jabra in zit. Door de subtiele uitstekende microfoon van de oortjes, wordt het geluid van je stem net zo goed opgenomen als je telefoon dit zou doen. Daarnaast hebben de earbuds een prima passieve noise cancelling door de goed sluitende oordoppen, waardoor je ook bijna geen omgevingsgeluid door het geluid heen hoort. Wil je toch meer van de omgeving horen, dan heb je de hear through mode die heel prettig werkt. Het enige nadeel is dat ze toch veel wind oppakken als je veel beweegt.

De case is daarnaast klein en makkelijk mee te nemen. Met de Jabra Sound + app kun je zelf de instellingen aanpassen en ze niet gebonden zijn aan één merk telefoon. Dat maken de Jabra Elite 75t de beste draadloze oortjes op dit moment.

Review: https://draadlozeoortjes.com/jabra-draadloze-oortjes/jabra-elite-active-75t-review/

Lees meer over draadloze oortjes, zoals:

Wil je een overzicht van alle draadloze oortjes en de verschillen tussen de earbuds?