Review QCY T2C (2e generatie)

Goede draadloze oortjes hoeven echt niet duur te zijn

Op draadlozeoortjes.com vind je veel wireless earbuds van grote merken. Dit zijn vaak oortjes rond de €100,- tot €200,- en soms nog duurder. Dit zijn kwaliteit draadloze oortjes met een sterke en waterafstotende behuizing, een fantastisch geluid en een tal aan extra functies waarvan je niet had gedacht dat het in zulke kleine oortjes paste. Daarmee is de prijs / kwaliteit verhouding vaak mooi in balans. En zo niet dan is vaak de prijs hoger dan de kwaliteit.

De oortjes van QCY vallen daarom erg op. Draadloze oortjes die bijna niks kosten, maar wel een super kwaliteit bieden. €16,-, het lijkt te mooi om waar te zijn, maar toch zijn de QCY T2C erg populair (Bol.com noemt ze zelfs de oordoppen van het jaar). Daarom zochten wij uit wat je van deze goedkope QCY draadloze oortjes kunt verwachten.

Bol.com QCY T2C Review beste draadloze oordoppen goedkoop

Volgens Bol.com de draadloze oortjes van het jaar

Samengevat: veel voor weinig

Dit zijn draadloze oortjes die eigenlijk niet eerlijk vergeleken kunnen worden met de AirPods, Galaxy Buds en Pixel Buds in deze markt. Toch zijn dit hele prettig oortjes om eens te proberen als je nog twijfelt of draadloze oortjes wel  voor jou zijn of als je een 2e paar draadloze oortjes zoekt waar je minder zuinig op hoeft te zijn.

Pluspunten QCY T2C

  • De prijs: met een prijs van $17,95 zijn dit één van de goedkoopste merk draadloze oortjes op de markt, die geen namaak zijn van een ander merk.
  • Batterij duur van 4 uur, en een case die de oortjes 6x een volledige lading kan geven
  • IPX4 waarmee ze licht waterafstotend zijn.
  • Verkrijgbaar in 2 kleuren: wit en zwart

Minpunten QCY T2C

  • Bij sommige gebruikers werkt het pairen niet altijd even makkelijk
  • Handleiding in het Chinees
  • Geen app
  • Geluid kan beter
  • Het materiaal voelt niet verrassend “goedkoop” aan. Maar wat wil je voor zo’n prijs.

Waar zijn de QCY T2C het goedkoopst verkrijgbaar?

In Mei ging de Nederlandse webshop van QCY open. Hier zie je het volledige aanbod van QCY. Ook de QCY T2C draadloze oortjes zijn hier te koop. Op de webshop kun je de earbuds inclusief de verzendkosten kopen kopen voor €24,90. Dit is alleen niet de goedkoopste prijs.

Bij AliExpress zijn de oortjes het goedkoopst verkrijgbaar. Hier kun je ze kopen in de dollarprijs (wat het ook goedkoper maakt). Op AliExpress koop je de QCY T2C voor $17,95 (omgerekend is dit €16,20 inclusief de verzendkosten). Hiermee ben je dus €8,70 goedkoper uit en je kunt op Aliexpress ook met Ideal betalen. Je hebt hier ook de keuze tussen wit en zwart. Wel kan het wat langer duren voor de oortjes uit China zijn verscheept. 

Wil je niet wachten? Dan is de goedkoopste optie Bol.com. Hier koop je ze voor €24,95 en heb je ze in maximaal een paar dagen in huis.

De minpunten van de QCY T2C

Over oortjes van €17 mag je natuurlijk niet klagen. Maar om toch een beeld te geven van wat je koopt kunnen we best een kritische blik op deze oortjes werpen. Want om deze oortjes zo goedkoop te krijgen moeten er wel concessies worden gemaakt.

zarak-khan QCY T2C draadloze oortjes

Plastic fantastic

De oplaadbare case oogt erg mooi en op foto’s en video’s online zie je dit ook goed terugkomen. Maar je voelt wel dat er gebruik is gemaakt van een goedkoop type plastic. De deksel is van hard, dun plastic waarbij je voorzichtig moet zijn om bij het openen niks te breken. De case heeft wel een mooi formaat. Hij is iets groter dan veel andere oplaad cases die we in de markt zien, maar past wel goed in je jaszak. Door de vorm van de case voel je hem wel in je zakken zitten.

De oortjes zelf voelen ook plastic-achtig aan, maar qua gewicht voelen ze wel oké. Niet te licht en niet te zwaar. De knoppen zijn niet heel soepel en er lijkt een kleine vertraging te zitten in de tijd tussen het klikken op de knop en de reactie van je apparaat.

Bij de draadloze oortjes krijg je verschillende oordoppen. De oordoppen kun je gemakkelijk verwisselen om een betere pasvorm in je oor te krijgen. Zo sluiten ze beter af zodat je minder geluid van buitenaf hoort en blijven ze beter zitten. De siliconen oordoppen zitten oke, maar je merkt bij de duurdere earbuds van dit moment dat het rubber zich beter aan je oren aanpast. Ze blijven wel zitten, maar bij harde bewegingen (bijvoorbeeld wanneer je sport) kunnen ze makkelijker uitvallen. Je krijg in totaal 3 paar oordopjes van verschillende grootte.

Geluid van de QCY T2C

Het geluid van de QCY T2C is ook oké. Er zit weinig bas in de oortjes en je zult geheid bepaalde klanken en diepte missen die je met betere draadloze oortjes of headphones wel hoort. Voor de audio purist zijn de QCY T2C dus echt niks. Er is ook geen app om de equalizer aan te passen om zo meer de klanken naar je smaak aan te passen. 

Vergeleken met andere draadloze oortjes in dit segment is het geluid echter prima. Deze oortjes zijn daarom echt als extra paar voor andere oortjes of headphones die je gebruikt.

Bellen met de QCY T2C

De QCY T2C hebben ook een ingebouwde microfoon zodat je kunt bellen met de oortjes. De microfoon is niet erg goed, waardoor je stem voor je gesprekspartner erg blikkerig klinkt. En bij een beetje wind valt je stem helemaal weg. Bellen vraagt ook meer van de accu van de oortjes, waardoor ze sneller leeg gaan.

Zijn de QCY T2C waterbestendig? – IP rating

De QCY T2C zijn spatwaterbestendig en hebben een IP rating van IPX4. Hiermee kunnen ze goed tegen stof en licht tegen water. Dit betekend dat je er mee kunt sporten, zonder al te bang te hoeven zijn dat zweet je oortjes aantast. Ook een lichte regenbui zullen de oortjes wel overleven. De standaard voor draadloze oortjes ligt alleen tegenwoordig wel op minimaal IPX4. Om de oortjes nog te verbeteren zouden ze dus een hogere rating kunnen krijgen.

QCY T2C: Bluetooth 5.0

Nog een positief punt aan de T2C is dat deze oortjes Bluetooth 5.0 heeft. Dit heeft verschillende voordelen voor de snelheid van de oortjes, het bereik en de accu van de oortjes. 

De overdracht van het apparaat wat je gebruikt naar de oortjes is kort. Het voordeel hiervan is, is dat je weinig latentie / lag hebt. Dit betekent dat bijvoorbeeld wanneer je een video bekijkt op je telefoon, het geluid wat je in de draadloze oortjes hoort gelijk loopt aan het geluid van de video en je geen vertraging in het geluid hebt. Mocht je de oortjes voor het gamen willen gebruiken scheelt dit ook.

Daarnaast zorgt Bluetooth 5.0 er ook voor dat je batterij minder belast wordt. Daarom kan de accu van de T2C langer mee dan wanneer er gebruik gemaakt zou worden van een lagere Bluetooth versie.

Daarnaast heb je ook meer bereik met de draadloze oortjes. Met Bluetooth 5.0 kun je tussen de 30 en 50 meter van je gekoppelde apparaat zijn zonder de connectie te verliezen. Dit is bijvoorbeeld handig als je even een rondje door het huis loopt bij het bellen, of als je schoonmaakt en je telefoon in de oplader ligt.

Reviews van gebruikers over de QCY T2C

Om een beter beeld te krijgen wat de ervaring van andere gebruikers van de QCY T2C zijn hebben we de reviews doorgenomen op AliExpress. Gemiddeld krijgen de oortjes hier 4,5 sterren uit 839 sterren. Dit moet altijd met een korreltje zout genomen worden aangezien hier ook misbruik van gemaakt wordt.

Batterij van de QCY T2C

De fabrikant geeft aan dat de batterij van de QCY T2C 4 uur meegaan zonder op te laden. In werkelijkheid ligt dit iets lager, eerder rond de 3 uur. Vergeleken met de duurdere draadloze oortjes, waarvan de batterij toch gauw al minimaal 5 uur meegaan is dit wat weinig. Maar voor de meeste luistersessies is 3 uur wel voldoende.

Mocht je toch zonder batterij komen te zitten, dan kun je de QCY T2C ook opladen met de case. In 2 uur tijd zijn de earbuds weer helemaal vol. De batterij van de case heeft voor zo’n 20 uur aan energie, waardoor je de oortjes ongeveer 4x kunt opladen. Of dit genoeg is voor je kun je alleen bepalen door te kijken hoe vaak je nu je oortjes gebruikt. 

zarak-khan QCY T2C goedkope draadloze oortjes 2

QCY T2C: Het verschil tussen QCY T1C en QCY T2C

QCY T2C vs QCY T1C batterij

Het belangrijkste verschil tussen de twee versies is de batterijduur. De oortjes zelfs schelen niet heel veel al gaat de QCY T2C een half uur langer mee dan de T1C draadloze oortjes. Het grootste verschil zit hem in de case. De oplaadbare case van de T2C gaat 18 uur mee, waardoor je de oortjes  6x kunt opladen. Zo kom je zeker een hele dag door, zonder de case op te hoeven laden. De T1C oplaadbare case gaat 10 uur mee.

QCY T2C vs QCY T1C prijs

In prijs verschillen de QCY T2C en T1C niet veel. De T2C is met $18,- maar $2 dollar duurder, dus voor het geld hoef je het niet te laten. En voor de extra grote batterij is dat zeker de moeite waard.

QCY T2C vs QCY T1C geluid

Het geluid van de T2C is ook verbeterd ten opzichte van het geluid van de T1C. Het verschil is merkzaam, maar valt mee. De oortjes klinken nog steeds niet zo goed als de premium draadloze oortjes. Maar voor het geld is het zeker goed. Er zit merkbaar meer verschil in de bass en diepte in het geluid van de QCY T2C. Voor de prijs mogen we echt niet klagen.

Handleiding Nederlands QCY T2C

Hoe reset je de QCY T2C?

Zorg dat de oortjes opgeladen zijn en haal ze uit de oplaadbare case. Houd beide knoppen van de oortjes ingedrukt. Doe dit tot de oortjes snel knipperen (rode en witte lichtjes). Als dit gebeurd zijn ze gereset en gaan ze op Standby.

Hoe Koppel je de QCY T2C?

De draadloze oortjes koppel je door middel van Bluetooth. Door de knoppen een paar seconden ingedrukt te houden schakelen de oortjes in pairing modus. Zorg dat Bluetooth op je telefoon is ingeschakeld is. Open op je telefoon de Bluetooth optie en zoek naar nieuwe apparaten. Klik de QCY T2C aan en je apparaat connect met de oortjes.