Apple bezit met haar AirPods in begin 2020 zo’n 41% van de globale markt (volgens het meest recente onderzoek van Counterpoint). Daarmee is Apple marktleider in de markt van draadloze oortjes. Het percentage is gebaseerd op basis van verkochte aantallen. Er zijn nu 3 verschillende versies uit van Apples earbuds.

De tweede in de markt is Xiaomi en daarna is Samsung. Xiaomi domineert de markt voor earbuds onder de $100,-.

De meest verkochte draadloze oortjes

De meest verkochte oortjes zijn de Apple AirPods. Alleen in 2019 verkocht Apple al 60 miljoen paar AirPods. Het huidige aandeel van Apple verschilt veel ten opzichte van een jaar geleden toen zij nog 60% van de markt in handen hadden. Dit verschil komt voornamelijk door de groeiende concurrentie en de aanbieders van goedkopere earbuds  (zoals JBL en Xiaomi).

Wat zijn op dit moment de beste draadloze oortjes?

In onze rubriek “Beste draadloze oortjes” vind je overzichten van de beste draadloze oortjes op dit moment. Hierbij kijken we naar belangrijke functies en we testen welke draadloze oortjes het beste geluid hebben. Ook verdelen we de oortjes in prijscategorie zodat je de beste oortjes vindt in jouw prijs range. Vind je beste draadloze oortjes hier.

De belangrijkste draadloze oortjes specificaties vergeleken

In ons specificatie overzicht houden we van zoveel mogelijk draadloze oortjes bij welke specificaties ze hebben. Zo houden we van de draadloze oortjes bij wat de waterdichtheid en stofdichtheid (IP ratio) is, wat de gemiddelde accuduur van de earbuds en van de oplaadcase is, en of ze actieve noise cancelling hebben. Daarnaast zie je ook wat de originele vraagprijs is en waar je ze momenteel het goedkoopst kunt vinden. Je vind hier het draadloze oortjes specificatie overzicht.

Lees meer over draadloze oortjes, zoals:

Wil je een overzicht van alle draadloze oortjes en de verschillen tussen de earbuds?