Hoe laad je draadloze oortjes op?

Er zijn verschillende methodes om je draadloze oortjes op te laden. Hieronder zie je de meest voorkomende manieren:

Hoe laad je Apple AirPods (Pro) op?

Zo komen de AirPods met een oplaad case waar je de oortjes in kunt doen. De case koppel je vervolgens met een Apple lightning kabel aan een USB oplader of aan je computer. In de case laden ze vervolgens op. Zonder case kun je de oortjes dan ook niet opladen. De oplaad cases zijn wel los te verkrijgen, evenals de oortjes. Koop dus niet de oortjes los zonder een case anders wordt opladen een uitdaging. De AirPods case is tegelijk ook een accu. De case laadt je dus ook op en zo kun je ook onderweg, zonder de case te koppelen aan stroom, je oortjes opladen.

Ook zijn er andere oplaad cases van Apple die draadloos opladen. Door de case op een oplaadpunt te leggen (dit kan een draadloze oplaadmat zijn of een houder) maakt het doosje contact en laad deze op zonder kabel. De mat of houder moet dan wel voorzien zijn van stroom. Let daarom goed op welke versie AirPods case je koopt. De draadloze versie is rond de €50,- duurder (en koop je voordelig hier).

In de iPhone Bluetooth instellingen zie je hoe ver je oortjes en de case zelf zijn opgeladen. Lees hier alles over de Apple AirPods (Pro).

Hoe laad je Sony WF-1000XM3 draadloze oortjes op?

De draadloze oortjes van Sony komen ook in een oplaadbare case. Deze case kun je opladen met een USB-C kabel. Er wordt standaard een kabel meegeleverde en een adapter om hem in het stopcontact te doen.

Hoe laad je draadloze oortjes op?

De case laat zelf ook op wanneer je deze koppelt aan de netstroom of aan een oplaadpunt. De oplaad case heeft een rood lampje aan de buitenkant dat oplicht wanneer je de case koppelt. De draadloze oortjes laden op als je ze op de juiste wijze in de case doet (dit zie je vanzelf). De magneetjes houden de oortjes op hun plaats. Doe de deksel van de case dicht om de oortjes op te laden. Het opladen duurt in totaal zo’n 3 en half uur. Het rode lampje gaat dan vanzelf uit wanneer de oortjes opgeladen zijn. De oortjes laden ook op in de oplaad case wanneer de case opgeladen is en de oortjes in de case zitten. Lees hier onze review over de Sony WF-1000XM3.