Wat zijn wireless earbuds?
Inhoudsopgave
- 1 Wat zijn wireless earbuds?
- 1.1 Wat zijn “true”wireless earbuds?
- 1.2 Ruisonderdrukking / noise-canceling in wireless earbuds
- 1.3 In-ear earbuds
- 1.4 Een overzicht van alle draadloze oortjes en of ze actieve of passieve noise cancelling hebben?
- 1.5 Hier koop je Draadloze oortjes:
- 1.6 Bol.com
- 1.7 Expert.nl
- 1.8 Mediamarkt.nl
- 1.9 Coolblue.nl
- 1.10 BCC.nl
- 1.11 JBL.nl
- 1.12 Yourmacstore.nl
- 1.13 Draadloze oortjes kopen? punten waar je op moet letten:
Wireless Earbuds zijn draadloze oortjes die vaak door middel van Bluetooth te koppelen zijn aan je telefoon, computer en andere hardware. Er zijn veel verschillende benamingen voor earbuds, maar het verschil zit hem vaak in de door de fabrikant gekozen naamaanduiding. Apple kwam op 13 december 2016 als eerste met de AirPods. Na het succes van deze draadloze oortjes ging de ontwikkeling snel. Veel fabrikanten maakten de Apple AirPods na of gaven er een eigen twist aan met een ander design, of betere specificaties en functies.
Door de snelle ontwikkeling zie je nu veel verschillende soorten earbuds met allemaal andere functies, zoals ruisonderdrukking, een microfoon om te bellen of voor stembediening, in-ear earbuds, waterdichte earbuds en nog veel meer. Daarnaast zit er ook veelverschil in bouw en audio kwaliteit van de earbuds. Er is dan ook veel om op te letten bij het aanschaffen van wireless earbuds. Voor een uitleg van alle functies en wat ze betekenen lees je hier verder.
Wat zijn “true”wireless earbuds?
Voorheen kende we alleen nog bedrade oortjes die je met een audio-jack in je apparaat plugde. Omdat deze draden zo vaak in de war gingen zitten als je ze opborg in je broekzak en ze in onmogelijke knopen kwamen te zitten, was het dus een hele uitkomst dat er draadloze oortjes op de markt kwamen. Omdat alle techniek die in de oortjes zitten nu ook nog ruimte moest maken voor een accu was dit eerst nog niet weg te werken in de draadloze oortjes die we nu kennen. Daarvoor werden er draadloze oortjes gemaakt die toch nog een draad hadden, namelijk van het ene oortje naar het andere oortje. Deze draad zorgde ervoor dat de oortjes maar één accu nodig hadden en deze accu verzorgde dus de stroom voor beide oortjes.
Maar echt draadloze oortjes kun je deze oortjes dus niet noemen, maar dit werd wel gedaan. Daarom worden de oortjes die nu echt draadloos zijn vaak ook true wireless earbuds genoemd.
Ruisonderdrukking / noise-canceling in wireless earbuds
Ruisonderdrukking oftewel Noise-canceling vind je steeds vaker terug in draagbare audio apparatuur. Zo ook in True Wireless Earbuds. Noise Cancelling in je Wireless Earbuds zorgt ervoor dat je meer afgesloten kunt zijn van je omgeving. Daarbij zit er een verschil tussen actieve en passieve Noise Cancelling.
Bij passieve noise cancelling wordt het omgevingsgeluid alleen afgesloten door de ruimte die overblijft tussen de oortjes en je gehoorgang. Hoe beter deze afsluiten door de flexibiliteit van het materiaal, hoe minder omgevingsgeluid je hoort.
Actieve noise cancelling is een technische oplossing om geluid te weren. Hierbij vangen de oortjes het omgevingsgeluid op en blokkeren dit door in de oortjes een antigeluid uit te zenden. Hier heb je geen last van, het voelt meer als of je in een vliegtuig zit. Met actieve noise-cancelling zorg je dat je minder geluid ontvangt uit de omgeving.
In-ear earbuds
In-ear earbuds zijn oortjes die dieper in je oor gaan om zo beter te zitten en de audio zonder ruis van buitenaf te laten horen. Het voordeel is dus dat ze minder snel uitvallen dan normale earbuds en ook beter geluid van je omgeving filteren. Omdat iedereen andere oren heeft komen veel earbuds met verschillende vormen oortjes (rubbers) die beter passen op jouw oren. Niet iedereen vind dit ook even prettig zitten, maar de draadloze oortjes van tegenwoordig hebben vaak een veel prettiger materiaal wat gebruikt wordt voor de oordopjes. Deze drukken niet te hard op de binnenkant van je oren waardoor je vaak uren kunt luisteren zonder last te ervaren. Dit geld wel vaak meer voor de duurdere draadloze oortjes.
Een overzicht van alle draadloze oortjes en of ze actieve of passieve noise cancelling hebben?
Wil je een overzicht zien van de verschillende draadloze oortjes die nu op de markt zijn en zien of deze passieve of ook actieve noise cancelling hebben?
In ons draadloze oortjes specificatie en prijzen overzicht houden we per model de verschillende functies bij om zo te kunnen vergelijken waar de oortjes op verschillen.
Lees meer over draadloze oortjes, zoals:
- De beste draadloze oortjes van dit moment
- Meer reviews van draadloze oortjes
- Het laatste nieuws over draadloze oortjes
Wil je een overzicht van alle draadloze oortjes en de verschillen tussen de earbuds?
Hier koop je Draadloze oortjes:
Draadloze oortjes kopen? punten waar je op moet letten:
Als je draadloze oortjes wilt kopen is het goed om eerst onderzoek te doen welke oortjes het beste bij jou gebruik passen.
Wil je sporten met je wireless earbuds?
Lees onze draadloze oortjes reviews om te zien of de oortjes bij veel beweging goed blijven zitten en welke IP rating de wireless earbuds hebben. Voor de IP rating is het belangrijk dat ze tegen vocht kunnen van zweet en een eventuele regenbui bij buitensporten.
Voor welk type apparaat wil je wireless earbuds?
Niet alle wireless earbuds werken goed op alle apparaten. Zo hebben de Apple AirPods een betere werking met Apple apparaten en kun je niet alle functies van de draadloze oortjes op Android apparaten gebruiken. Kijk dus goed naar de compatibiliteit van de oortjes op jouw apparaat.
Wat is verder belangrijke functies voor je draadloze oortjes?
Kijk naar wat voor jou belangrijk is. Wat is je budget? Waar zijn de wireless earbuds het goedkoopst? Hoelang gaat de batterij mee? En natuurlijk klinken ze goed. In ons overzicht voor draadloze oortjes vergelijken we de specificaties van draadloze oortjes. Daarbij linken we ook naar de webshops met de goedkoopste aanbieding voor wireless earbuds. Meer weten? Stel ons je vraag via onze social media kanalen.