Google Pixel buds 2 Preview

De eerste Google Pixel Buds was een bedrade versie van de earbuds. Afgelopen jaar maakte Google tijdens het ‘Made by Google’ event de nieuwste versie bekend. nu komen ze dit jaar met de Google Pixel Buds 2 en dit keer zijn ze echt helemaal draadloos. Wat kun je verwachten van de nieuwste Pixel Buds? Je leest het in deze Preview.

Het uiterlijk van de Pixel Buds 2

We beginnen met de vormgeving. Na de kwaliteit is het ontwerp toch wel het belangrijkste onderdeel om mee te nemen in je uiteindelijke aankoopbeslissing. Het uiterlijk van de oortjes valt zeker op. De Pixel buds 2 komen in verschillende kleuren, waaronder Clearly White, Oh So Orange, Quite Mint en Almost Black. De bijgeleverde case blijft overigens wel wit. Ook kan het per land waar ze verkocht worden verschillen welke kleuren er beschikbaar zijn. Bij de Amerikaanse Google Store zijn alle kleuren beschikbaar, maar in de Duitse en Ierse Google Store zijn alleen de Clearly White zichtbaar. Nederland mist daarnaast alle dus versies.

Daarmee zijn ze opzichtig, maar door de platte vorm vallen ze mooi weg bij je oor en is het heel stijlvol.

Google Pixel Buds 2 Preview Clearly White

Voice control / stem bediening

De Google Assistent werkt nauw samen met de Google Pixel Buds. Zo kun je met spraakcommando’s telefoongesprekken starten, agenda items toevoegen, muziek starten, pauzeren en nummers overslaan.

Één van de bijzonderste functies van de Google Pixel Buds 2 is real-time vertalen. Wanneer iemand in een andere taal tegen je spreekt kunnen de Pixel Buds het geluid opvangen en met behulp van Google Translate direct / in realtime vertalen. Hoe dit in de praktijk werkt moeten we nog zien, maar deze toepassing zou taalbarrières mogelijk kunnen doorbreken. Dit is toch wel de grootste innovatieve toepassing 

Hoe klinken de Pixel Buds 2? Hoge kwaliteit audio

Kleine openingen net buiten je oor laten geluid door zodat je je omgevingsgeluid blijft horen. Met behulp van de ingebouwde software kun je zelf bepalen hoeveel geluid je door laat om de perfecte noise cancelling ervaring te bieden en tegelijk te kunnen reageren op je omgeving. 

Tijdens telefoongesprekken zorgen de ingebouwde sensoren ervoor dat je eigen stem hoorbaar is, net genoeg om jezelf te horen praten. Als dit niet zo zou zijn ga je namelijk vanzelf gek praten. De sensoren pikken je stem op en geven alleen dat geluid door en zorgen zo dat je omgevingsgeluid nog steeds wordt uitgebannen, maar je wel fatsoenlijk kunt blijven praten. Ook aan de andere kant is dit zeker prettig omdat je het omgevingsgeluid veel minder hoort, maar de spreker goed verstaat.

De oordopjes hebben een prima aansluiting met je oor waardoor ze goed blijven zitten. Dit zorgt er samen met de spatwaterdichtheid voor dat ze prima zijn om mee te sporten. De oortjes kunnen tegen zweet en lichte vocht (bijvoorbeeld wanneer je in een regenbui terecht komt) maar zijn niet waterdicht.

Wat is de releasedatum en prijs van de Google Pixel Buds 2?

Een releasedatum heeft Google nog niet gegeven, maar in mei wordt het Google I/O event gehouden. Dit is een mogelijke datum waarop ook de release (of pre-order) gaat plaatsvinden. Via de Google store (andere stores dan de Nederlandse) kun je op de hoogte gehouden worden.

Update: release Google Pixel Buds 2, Google I/O

Google I/O, het event van Google waarop de laatste gadgets van Google worden getoond en vaak ook gereleased, gaat in 2020 niet door. Vanwege het coronavirus is het Google I/O event gecancelled. Voor de Google Pixel Buds 2 stond de release datum oorspronkelijk op medio mei, wanneer ook het I/O event geweest zou zijn. Mogelijk worden de oortjes alsnog gelanceerd, maar dit is voor nu nog niet bekend. We houden je op de hoogte.

Qua features en specs zitten deze Earbuds aan de bovenste rand van het mid-range segment. Met een prijskaartje van $179,- (wat, zoals in het verleden ook vaak gebeurde, waarschijnlijk neerkomt op €179,-) zitten deze oortjes net boven de prijs van de Apple AirPods (€159,- inclusief oplaadcase) en onder de Apple AirPods Pro (279,-). Ten opzichte van de Apple AirPods Pro heb je goedkopere Earbuds met noise canceling. De Google Pixel Buds worden ook geleverd met een oplaadcase. Het verschil zit hem in de extra features van de Pixel Buds 2, zoals de noise cancelling, het onopvallendere design (geen tandenborstel design) en touch controls.

Komen de Pixel Buds 2 naar Nederland?

Google heeft nog geen release bevestigd in Nederland. Net als met Google Pixel telefoons blijft Nederland vaak nog achterwege bij de releases van Googles tech producten. Wel zullen de draadloze oortjes waarschijnlijk worden doorverkocht door Nederlandse tech aanbieders of houd Amazon.de (of Amazon.nl) in de gaten voor hun aanbod.

Update: 9-4-2020

Op een recent verschenen productpagina van het Amerikaanse https://www.abt.com/ toonde meer informatie over de Google Pixel Buds 2. Zo zouden de nieuwe oortjes van Google in het bezit moeten zijn van:

  • 12mm dynamic speaker drivers (een vrij standaard speaker die een breed geluid kan geven, van laag naar hoog),
  • Een drie punts ankersysteem, waarmee de oortjes goed in je oren blijven zitten bij beweging (Three point anchor system),
  • Een spatial vent (een opening in de oortjes), die zorgt dat er een klein beetje omgevingsgeluid door de oortjes kan komen,
  • En Google Fast Pair Service.

Update: 28-4-2020

De Google Pixel Buds 2 zijn nu te koop in de Google Store van de verenigde staten. Lees hier meer over de release.