Jabra Elite Active 75t Review: Zijn dit de beste oortjes van het moment?

Jabra is een serieuze speler in de markt voor draadloze oortjes en brengt op rap tempo nieuwe draadloze oortjes uit. Zo kan Jabra ondertussen al in het middensegment en het hoger segment concurreren met andere grote merken. En in deze concurrentie heeft Jabra best wat te bieden. Zo ook met de nieuwste draadloze oortjes, de Jabra Elite Active 75t.

Samengevat: Zijn de Jabra Elite Active 75t het waard om te kopen?

De nieuwste versie van de Jabra Active lijn komen iets meer dan een jaar na de 65t. Daarmee zijn de Jabra Elite Active 75t zeker niet alleen een kleine update. Met een focus op sport, maar ook zeer goed geluid zijn dit echt hele goede draadloze oortjes.

De plus en minpunten op een rij:

De Jabra Elite Active 75t zijn gemaakt met sporten in gedachte, maar eigenlijk zijn het “alles in één” draadloze oortjes. Met een prijskaartje van €200,- concurreren de oortjes in het hoger segment. Maar dankzij de vele features, het goede zitcomfort en top geluid zullen ze zeker bovenaan veel toplijstjes komen. Voor wie opzoek is naar premium oortjes mag zeker wat verwachten van de Jabra Elite Active 75t.

Voordelen van de Jabra Elite Active 75t 

  • Lange accuduur van 7,5 uur en een extra 28 uur met de oplaadbare case! 
  • Super draadloze oortjes om mee te bellen.
  • IP57 rating waarmee ze goede bescherming bieden tegen water en stof vergeleken met veel andere draadloze oortjes.
  • Het geluid! 6 mm-luidsprekers met een fantastische bas (hoge tonen kunnen we beter).
  • De Jabra Sound+-app: aanpassen van tonen met de equalizer.

Nadelen van de Jabra Elite Active 75t

Waar kun de Jabra Elite Active 75t goedkoop kopen?

Zoek je naar een goede deal voor de Jabra Elite Active 75t? Op draadlozeoortjes.com zoeken we naar de beste deals:

Hoe is het geluid van de Jabra Elite Active 75t?

De Active 75t klinken erg goed! De draadloze oortjes zitten vrij diep in je oor, wat zorgt dat ze niet snel uitvallen en goed het geluid van buiten wordt geblokkeerd waardoor je weinig ruis hebt.

Ook beschikken de oortjes over 6mm-luidsprekers waar extra werk in is gestopt voor de bas. De bas klinkt diep en erg goed voor draadloze oortjes. Een aantal nummers waarmee we hebben getest zijn Jamiroquai – Deeper Underground, Fleetwood Mac – You Make Loving Fun en Bee Gees – Nights On Broadway (voor de goede bas weergave).

De Bas is erg goed en naar onze smaak net iets beter dan de premium draadloze oortjes van Sony, de wf-1000xm3. De passieve ruisonderdrukking werkt goed genoeg om het lawaai in de meeste situaties te verwijderen. Ook in een drukke sportschool heb je geen last van omgevingsgeluid. Daarnaast kun je zelf nog instellen hoeveel geluid je nog door wilt laten komen (met de hear through mode in de app).

Ook kun je met de app aanpassingen maken met de equalizer zodat je de muziek nog meer kunt aanpassen aan jouw stijl.

Jabra Elite Active 75t review draadloze oortjes com

Jabra Elite Active 75t – Jabra.nl

Hoe is de batterij van de Jabra Elite Active 75t?

De draadloze oortjes

De oortjes gaan met een volle lading volgens Jabra zo’n 7,5 uur mee. Dit hangt wel van je gebruik af, bijvoorbeeld hoe hard je het volume hebt en of je belt of niet. Dat heeft invloed op de batterijduur waardoor ze niet de 7,5 uur doorkomen. In de praktijk red je ook niet altijd de 7,5 uur. Maar bij een normale dag werken en muziek luisteren kom je makkelijk de werkdag door. En als je dan te weinig batterij hebt kun je ze ook nog even in de case opladen.

De oplaadbare case

De oplaadbare case is bijna te mooi om waar te zijn. De case geeft je Jabra oortjes bijna 3x een volledige lading, maar is daarnaast ook nog eens klein en makkelijk in je zak te stoppen. Vergeleken met veel andere oortjes, ook in deze prijsrange, krijgt bijna geen één fabrikant dit voor elkaar. Meestal wanneer de accu groot genoeg is, is de case weer te groot om makkelijk in je broekzak te stoppen (zoals ook de Sony wf-1000xm3 heeft). Maar de oplaadcase van de Jabra Elite Active 75t is super en laad ook nog eens je batterij snel op.

Zijn de Jabra Elite Active 75t stof- en waterbestendig?

De Elite Active 75t zijn gemaakt voor het sporten. Daarom is er rekening gehouden met bescherming tegen stof en water. Jabra Elite Active 75t hebben een IP57 bescherming. Hierdoor beschermen ze tegen lichte stof, maar zijn niet volledig stofdicht. Dit ligt in lijn met de meeste draadloze oortjes. De earbuds van nu hebben vaak in ieder geval een IP5X rating (dus minimaal licht bestendig tegen stof). 

Voor water zijn earbuds met een IP57 rating bestendig tegen onderdompelen in water tot 91.44 cm voor 30 minuten. Dit is meer uniek want je ziet vaker dat oortjes alleen spatwaterdicht zijn (tegen lichte waterstroming zoals regen). Toch zijn de oortjes niet bedoeld om mee te zwemmen, dus dat is een activiteit waarbij je de oortjes helaas niet kunt gebruiken.

Jabra Elite Active 75t review draadlozeoortjes.com (2)

jabra.nl

Hoe koppel je de Jabra Elite Active 75t? Bluetooth 5.0

De Jabra Elite Active 75t koppel je aan je telefoon of elk ander audio-apparaat met Bluetooth ondersteuning. De Elite Active 75t hebben Bluetooth 5.0, en dit is net weer een functie waardoor je ziet dat deze oortjes het nieuwste van het nieuwste zijn. De AirPods die we nu kennen hebben bijvoorbeeld Bluetooth 4.2. 

Bluetooth 5.0: Low Energy Mode

Het voordeel van Bluetooth 5.0 is dat de batterij van je oortjes minder snel leeg gaan door de Low Energy-modus, die bij elke nieuwe versie van Bluetooth wordt verbeterd. En dit is zeker te merken als we de batterij testen. Hiervoor moet het apparaat waar je aan koppelt wel 5.0 ondersteuning bieden. Als je apparaat dit niet ondersteund kun je de oortjes natuurlijk wel nog normaal gebruiken. Een functie waardoor deze oortjes voorlopig ook toekomstproof door zijn.

Bluetooth 5.0: snelheid en bereik

Naast het energieverbruik is geeft Bluetooth 5.0 ook een verbetering in snelheid en bereik. De snelheid zorgt ervoor dat het koppelen van je draadloze oortjes sneller gaat. Daarnaast zie je dat de verbinding met de oortjes ook een groter bereik heeft. Waarbij draadloze oortjes met oudere versies zo’n 10 meter aan bereik hebben met je apparaat, heb je met Bluetooth 5.0 tot wel 40 meter bereik. Je kunt je telefoon dus makkelijk ergens laten liggen als je de Jabra oortjes in hebt terwijl je door je huis loopt (wel afhankelijk van hoe groot je woning is).

Meerdere apparaten tegelijk verbinden

Wat ook fijn is, is dat je de Jabra Elite Active 75t met meerdere apparaten kunt koppelen. Zo kun je het ene moment muziek luisteren op je telefoon, maar heel snel switchen naar je computer, zonder opnieuw verbinding te hoeven maken.De draadloze oortjes van Jabra onthouden je apparaten waarmee je verbinding hebt gemaakt. Dit maakt het heel fijn om niet steeds de verbinding met een nieuw apparaat te moeten maken. 

Instellingen aanpassen van de Jabra Elite Active 75t met de Jabra Sound+-app

Met de Jabra Sound+-app beheer je alle instellingen van de Jabra Elite Active 75t. Zo kun je de tonen aanpassen met de equalizer. Daarnaast pas je ook aan hoeveel je jezelf terughoort als je belt met de oortjes. Als je jezelf niet hoort tijdens het bellen wordt praten vervelend. Doordat de microfoons je stem oppikken hoor je je eigen stem ook goed. De intensiteit bepaal je door een slider in de app.

Jabra ondersteunende App: Jabra My Sound

Een leuke toevoeging aan de ondersteunende App van de Jabra Elite Active 75t is de My Sound functie. Jabra geeft aan dat je hiermee een “geluidsprofiel” kunt opbouwen. Aangezien ieders gehoor anders is kun je met een aantal stappen een eigen My Sound profiel samenstellen.Dit heeft voornamelijk van invloed op het volume, aangezien je de equalizer gebruikt voor de tonen. My Sound in combinatie met de Equalizer zorgen zo voor het optimale geluid wat past bij jou. 

Om My Sound te gebruiken moet je allereerst een aantal stappen doorlopen in de App, zoals je het invoeren van je leeftijd en geslacht. Daarna krijg je een soort gehoortest, waarbij je per oor kunt aangeven wanneer je een toon hoort. Zo wordt het geluid van beide oortjes op elkaar afgestemd waardoor het geluid in balans is. Een leuke extra om het geluid van je oortjes optimaal te laten werken, en dit is  helemaal handig voor wie een ongebalanceerd gehoor heeft. Of dit ook een goede functie is voor mensen met gehoorschade is alleen de vraag, aangezien het volume toch harder wordt in je al slechte oor.

Veelgestelde vragen over de Jabra Elite Active 75t

Wat is de Jabra Elite Active 75t release date?

De Elite Active 75t zijn de nieuwste draadloze oortjes van Jabra. Ze zijn nu al te koop bij verschillende retailers en zijn in Nederland te koop sinds februari 2020.