Review: Jabra Elite Active 65t. Alles over deze top notch earbuds van Jabra.

Één van de betere oortjes op de markt zijn de Jabra Elite Active 65t. Deze true wireless oortjes zijn op de markt sinds 28 maart 2018 op de markt. Jabra is voornamelijk bekend van de oudere handsfree apparaten (voornamelijk veel gebruikt door zakenmannen en taxichauffeurs). Deze ervaring zie je (of hoor je meer) terug in de earbuds. Één van de grootste pluspunten van deze draadloze oortjes is de manier waarop je stem wordt overgedragen tijdens bel gesprekken. Daarnaast is het na bijna 2 jaar nog steeds een grote concurrent voor andere earbuds in het hogere segment. Of het ook een betere optie is dan de AirPods lees je hier.

Waar krijg je de Jabra Elite Active 65t het goedkoopst?

Op draadlozeoortjes.com checken wij de prijzen van betrouwbare webshops om je de goedkoopste prijs aan te bieden voor de Jabra Elite Active 65t en andere draadloze oortjes. De Jabra Elite Active 65t koop bij Jabra zelf voor €169,99, maar in andere winkels lopen de prijzen nogal uitéén. Hier vind je de Jabra Elite Active 65t het goedkoopst:

Review Jabra Elite Active 65t goedkoop

Samengevat

+ Bellen klinkt net als wanneer je de microfoon van je telefoon zou gebruiken

+ Spatwaterdicht (IP56)

+ Stevige bouwkwaliteit en tegelijk licht design.

+ Compacte case

+ Prima batterij duur. Je kunt hier de dag mee doorkomen. 5 uur voor de oortjes en een extra 10 uur met de meegeleverde oplaad case.

+ Met de drie verwisselbare oordoppen die mee worden geleverd zitten ze stevig in je oren.

+ Audio kwaliteit en passieve noise cancelling…

– Geen actieve noise cancelling

– De case gaat erg moeilijk open (je moet de case samenduwen om de deksel te openen). Hier leer je wel mee omgaan.

Jabra Elite Active 65t zijn perfect voor sporten! Maar welke sporten?

Met de spatwaterdichtheid, passieve noise cancelling en goed vastzittende oordoppen heb je een perfecte combinatie voor earbuds bij het sporten. Zweet zal niet je oortjes moeten verpesten door de spatwaterdichtheid rating die deze oortjes hebben (IP56) en ze vliegen niet makkelijk uit je oren bij wind of beweging van je hoofd (bij bijvoorbeeld fietsen of hardlopen).

Ook in onze test bij het fitnessen werken de earbuds erg prettig. Een koptelefoon kan gemakkelijk van je hoofd afschuiven wanneer je flink beweegt wat erg vervelend is. Deze earbuds zitten erg stevig in je oor en zijn daarom erg prettig bij het sporten. Ook de bediening werkt makkelijk waardoor je snel je nummer kunt skippen, kunt pauzeren of het volume hoger of lager zetten.

Hoe is het geluid van Jabra Elite Active 65t earbuds?

Het geluid van deze Jabra’s is erg goed. Doordat de oordopjes het omgevingsgeluid goed blokkeren heb je weinig vertroebeling in het geluid van je oortjes. Het geluid van de oortjes zelf is standaard prettig. De echte audio purist zal het waarschijnlijk minder vinden doordat er niet genoeg diepte in de muziek klinkt. Headphones kunnen meer het gevoel van geluid om je heen simuleren. Met hoge kwaliteit audio krijg je dan rijkere klanken waardoor je ook echt meer hoort (de geluiden klinken meer alsof ze zich naast elkaar bevinden, vanuit verschillende hoeken, in plaats van dat ze over elkaar heen liggen). Voor oortjes is dat nu nog lastig. De Sony WF-1000XM3 geven dit geluid net wat meer, maar deze zijn minder aan te raden voor het sporten.

Met de Jabra Sound+ app kun je zelf nog de equalizer aanpassen om meer bass te produceren of toonhoogtes aan te passen. Dit geeft je de mogelijkheid om met de instellingen te spelen en het aan te passen naar jouw smaak. Wat ons betreft een prima geluid dus.

Zijn de Jabra Elite Active 65t waterdicht?

Deze earbuds zijn niet 100% waterdicht maar hebben een IP56-rating. Hiermee zijn ze bestendig tegen stof, maar niet stofdicht en kunnen ze tegen een harde regenbui. Zwemmen of douchen / in bad gaan met deze oortjes wordt afgeraden. De Jabra Elite Active 65t hebben 2 jaar garantie voor zweet en stof schade.

Welke kleuren zijn er voor de Jabra Elite Active 65t?

Deze Jabra earbuds komen in 3 verschillende kleuren. Dit zijn gelijk ook iets sportievere kleuren dan die van de standaard 65t: 

  • Koper blauw (hierbij heeft de knop aan de zijkant van de oortjes een goudachtige kleur en de rest een mat donkerblauw uiterlijk).
  • Koper rood (deze hebben dezelfde koperen kleur knop als de andere en een felle rode body)
  • Koper zwart (zwart met koper)

Welke kleuren zijn er voor de Jabra Elite Active 65t?

De rode kleur versie valt absoluut op in je oren. De andere kleuren minder maar het koper valt steeds wel op wanneer de oortjes in je oor zitten. De oortjes zelf zijn niet heel groot en vallen daardoor minder op. De kleuren en het materiaal wat wordt gebruikt geven deze earbuds absoluut een actieve look.

Hoe is bellen met de Jabra Elite Active 65t?

Zoals gezegd staat Jabra bekend als het merk wat bluetooth headsets op de markt bracht. Dit specialisme zorgt er ook voor dat de techniek zich verder heeft doorontwikkeld. Leg deze earbuds naast de AirPods en je ziet dat ze beide een “steeltje” hebben. Al is dit bij de Jabra earbuds veel mooier verwerkt waardoor het past in het design. 

Toch steken ze iets uit richting je mond, waardoor je stem duidelijker wordt opgepakt en verwerkt dan bij oortjes die dit niet hebben. Hierdoor komt je stem net zo helder over als wanneer je normaal met je telefoon belt. Dit is heel prettig wanneer je onderweg met iemand aan het bellen bent, of handsfree in de auto wilt bellen.

Hoe is de batterijduur van de Jabra Elite Active 65t?

De Batterij is oké. We zijn tegenwoordig wel meer gewend van draadloze oortjes als het aankomt op de batterij. En je hebt zeker geen zin om steeds zonder stroom te zitten. De Jabra Elite Active 65t hebben gemiddeld een batterijduur van 5 uur bij actief gebruik. De meegeleverde case is ook tegelijk een oplaad case. Als je de oortjes hierin netjes opbergt laden ze ook op. Zo heb je nog eens extra 10 uur aan batterij op zak.

Hoe prettig werkt de Jabra Sound+ app?

De Jabra Elite Active werken samen met de Jabra sound+ app. De app is verkrijgbaar op iPhone en Android. De oortjes koppel je met Bluetooth aan je telefoon, computer of tablet. Hier heb je de app niet voor nodig. De app zorgt er wel voor dat je meer kunt instellen.

Hoe prettig is de Jabra Sound+ app?

Zo kun je de toonhoogtes met de equalizer in de app, je kunt de persoonlijke assistent kiezen (zoals Alexa, Siri of Google Assistant) en je kunt instellen hoeveel omgevingsgeluid toegelaten mag worden.

Andere draadloze oortjes van Jabra

Naast de Elite Active 65t heeft Jabra ook nog andere draadloze oortjes op de markt.  

  • Jabra Elite 65t
  • Jabra Elite 75t
  • Jabra Elite Sport

Enthousiast over de Jabra Elite Active 65t?

De Jabra Elite Active 65t zijn gewoon hele degelijke draadloze oortjes. Ben je enthousiast geworden? Je vindt de draadloze oortjes het goedkoopst en direct leverbaar bij:

Bij Mediamarkt kun je ook betalen met AfterPay.