Review score draadlozeoortjes 9 Fantastisch

Voordelen

 • Per oortje 2 microfoons om goed je stem op te vangen bij telefoongesprekken,
 • Hear through modus om meer van je omgeving te horen,
 • Het geluid. Je hoort echt meer diepte in je muziek dan bij de goedkopere oortjes.
 • De Jabra app met equalizer en geluidsprofielen. Met de app is het ook de mogelijkheid om de firmware te updaten van de oortjes. Zo worden ze in de toekomst nog beter,
 • De accu, op de Jabra Elite 75t Active na de beste accu. 7 uur aan batterij voor de oortjes en de meegeleverde case laad ze nog eens 28 uur op,
 • Prima connectie en de oortjes werken op langere afstand ook goed,
 • Een kleine case die je gemakkelijk meeneemt,
 • Oordoppen sluiten goed af van het buitengeluid.

Nadelen

 • De hear through mode pakt bij hardlopen en fietsen te veel de wind op (dit wordt mogelijk nog gepatcht),
 • Je moet goed testen welk van de geleverde oortjes het best in je oor zitten.

Waar vind je de Jabra Elite 75t het goedkoopst?

De adviesprijs van de Jabra Elite 75t is €179,95. Momenteel zijn de Jabra Elite 75t bij  Bol.com het goedkoopst te vinden. Daar zijn ze vanaf €149,-

Wat is er nieuw bij de Jabra Elite 75t vs. de Jabra Elite 65t

Begin 2020 kwam Jabra met een nieuwe Elite lijn. Hierin werden de Jabra Elite 65t en Jabra Elite Active 65t geüpdatet naar de Jabra Elite 75t en Jabra Elite Active 75t. De grootste verschillen tussen de Jabra Elite 75t en de Jabra Elite 65t zitten hem in de batterij, het design en de usb aansluiting.

Hiermee is het meer dan een update. Het is waarschijnlijk niet genoeg om te adviseren om te upgraden van de 65t naar de 75t, maar als je in de markt bent voor nieuwe draadloze oortjes zul je er het best aan doen om voor de 75t te gaan.

Jabra Elite 75t review Draadlozeoortjescom

Daarnaast zijn er ook een aantal fijne dingen hetzelfde gebleven bij de Jabra Elite 75t, zoals de grootte van de oplaadbare case, de pasvorm, de 4 speakers en het geluid. De verbeteringen lichten we voor je toe.

Batterij – Jabra Elite 75t (28 uur) vs. de Jabra Elite 65t (15 uur)

Het grootste verschil in de nieuwste versie is de batterij. Vergeleken met de 65t gaan de 75t veel langer mee. De 65t ging 5 uur mee en kon de oortjes nog 10 uur opladen. De Jabra Elite 75t daarentegen gaan zelf 7,5 uur mee en de oplaadcase kan de oortjes nog een 28 uur opladen. Met 7,5 uur kun je mooi een hele werkdag doorkomen (met wat pauze tussendoor) en door het snelle opladen zit je bijna nooit zonder batterij.

Je laadt de Jabra Elite 75t op door ze in de case te doen en de deksel dicht te doen. Als je de case opent geven de LED lampjes op je oortjes aan in hoeverre de oortjes opgeladen zijn (rood –  bijna leeg, geel = half vol en groen is helemaal vol). De case laadt vervolgens de oortjes op, wat je kunt zien door knipperende lampjes als je de oortjes in de case doet.

Op de case zit net zo’n zelfde LED lampje. Deze geeft ook aan hoeveel batterij de case nog heeft (via hetzelfde principe als die van de oortjes).

In de praktijk zijn we er nog niet tegenaan gelopen dat we echt zonder batterij zaten. Je moet er alleen af en toe aan denken om de case op te laden. De oplaadbare case is ongeveer even groot als de case van de 65t. Daarom draag je ze makkelijk mee in je jas/broekzak en voel je de case bijna niet zitten. Dat, samen met de grote batterij zorgt dat je deze oortjes makkelijk mee kunt nemen en ze voor je klaar staan wanneer je ze nodig hebt. De Jabra Elite 75t batterij is één van de beste in de markt. Bluetooth 5.0 zorgt er ook voor dat de oortjes dus niet snel leeg gaan. Dit zijn dus de perfecte oortjes voor als je je oortjes vaak in langere sessies gebruikt en voor als je niet zonder batterij kunt zitten.

Design – Jabra Elite 75t vs. de Jabra Elite 65t

Vergelijken Jabra Elite 65t vs Jabra Elite 75t

De opvallendste verandering zijn de úitstekende microfoons. Bij de Jabra Elite 65t steken de microfoons die je stem op moeten pikken veel meer uit. De microfoons in de Jabra Elite 75t zijn veel subtieler. De buitenste microfoons pakken het omgevingsgeluid op en de microfoons voor je stem zitten aan de onderkant. Hierdoor vallen ze gelijk een stuk minder op dan bij de Jabra 65t waardoor er kleine steeltjes leken te zitten om je stem beter mee op te pakken.

Het design van deze draadloze oortjes zijn hierdoor een stuk strakker geworden. Waarbij de 65t nog iets weg hadden van een headset, vallen de 75t een stuk minder op in in je oor.

Ook de kleuren zijn iets aangepast. De 65t kwam in 3 kleuren (Titanium, Goud/Beige en Koper/Zwart). Voor de Elite 75t is dit bijna hetzelfde, alleen zijn de koperen vervangen door een zwarte kleur.

Jabra Elite 75t kleuren titanium, zwart en beige

USB aansluiting – Jabra Elite 75t (USB-C) vs. de Jabra Elite 65t (micro USB)

De Jabra Elite 75t hebben een USB-C aansluiting wat erg fijn is. De Jabra Elite 65t hadden nog een micro-USB aansluiting. De USB-C aansluiting is de standaard waar de grotere techbedrijven liever heen willen. Veel nieuwere apparaten ondersteunen USB-C nu of maken ook gebruik van een aansluiting voor USB-C. Daarnaast biedt USB-C ook de mogelijkheid om te snelladen, wat ook werkt op de Jabra Elite 75t.

De oortjes laden daarom lekker snel op. In ongeveer 2 uur en 20 minuten tijd zijn de oortjes en de case volledig opgeladen. Zit je zonder batterij en wil je snel even wat energie om verder te luisteren? In 15 minuten laadt je de oortjes op, waarna ze weer een uur mee kunnen. Dit is erg fijn als je een goede USB-C aansluiting hebt die dit ondersteund. De meeste nieuwe computer beschikken over een USB-C ingang.

Draadloos oplaadbare Jabra Elite 75t.

Jabra gaf aan binnenkort ook met een nieuw model te komen waarbij de case draadloos oplaadbaar is. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer deze uitkomen.

Hoe zijn de Jabra Elite 75t?

De Jabra Elite 75t zijn erg goede draadloze oortjes. De voornaamste punten waarop de 75t goed scoren zijn het geluidsprestaties, de batterij en de mogelijkheden die de app biedt. Daarnaast geeft de IP55 rating ook aan dat de bouwkwaliteit beter is dan we van veel andere oortjes kunnen verwachten. Al met al voelt dit dus ook als een goed ontwikkeld product.

Hoe is het geluid van de Jabra Elite 75t

Het geluid van de 75t is erg goed. De 75t zijn in-ear oortjes en de rubberen oordopjes sluiten je oor goed af. Daardoor hoor je echt meer in je muziek dan je bij goedkopere oortjes hoort. Bepaalde tonen of instrumenten die wegvallen in je muziek wanneer je goedkopere oortjes gebruikt hoor je bij de Elite 75t wel. En dat is natuurlijk de reden waarom je draadloze oortjes wilt hebben: het geluid. 

Passieve noise cancelling en HearThrough 

Doordat de in-ear oortjes goed afsluiten merk je bijna niks van het geluid in de omgeving. Dit is heel fijn voor als je je wilt concentreren, maar kan minder prettig zijn als je bewust moet zijn van je omgeving (bijvoorbeeld in het verkeer of op straat). Jabra heeft hiervoor een HearThrough  mode in de oortjes gebouwd. 

De manier waarop dit werkt is dat de microfoons van de oortjes het geluid van de omgeving oppikken en doorgeven in je oortjes. De intensiteit hiervan kun je gelukkig zelf bepalen. Zo heb je zelf de keuze of je meer van je muziek wilt genieten of je meer van je omgeving wilt horen. Ook bij het bellen is dit erg fijn. Zonder de HearThrough  hoor je je eigen stem bijna niet, wat het vervelend maakt om te praten, maar door de HearThrough  is bellen met de oortjes ook erg prettig.

Wel is het zo dat deze HearThrough mode ook nog veel wind oppakt en dit niet goed weet te filteren. Dit maakt fietsen en hardlopen met de oortjes helaas nog een uitdaging aangezien je met de HearThrough teveel wind hoort om je audio te horen en zonder je te weinig van je omgeving hoort.

Equalizer en gehoortest (MySound)
Een groot voordeel voor de Jabra Elite 75t is dat je heel veel kunt aanpassen naar je eigen smaak. Met de Jabra Sound+ app kun je het geluid zelf tweaken zodat het past bij jouw gehoor. Daar zijn 2 manieren voor. De eerste is om handmatig met de equalizer de bass, middenbereik en de treble aan te passen (deze benamingen staan voor de geluidsfrequenties van laag tot hoog).

Naast de equalizer kun je ook een gehoortest doen. Dit heet in de app MySound. Hiermee doe je per oor een test om zo een perfect geluidsprofiel per oortje op te bouwen. Hiermee wordt er meer aandacht gegeven aan de frequenties waar jouw oor moeite of juist geen moeite mee heeft om zo je audio optimaal over te brengen.

Zitcomfort van de Jabra Elite 75t

De rubberen ear tips / EarGels zijn wel hetzelfde als bij de Elite 65t, maar die waren al erg goed. De draadloze oortjes blijven goed in je oor zitten, erg fijn ook bij het sporten. Er zijn drie verschillende pasvormen van de oortjes. Standaard hebben de oortjes maat M op en komt er nog een los pakketje bij om ze te vervangen met een S of L rubberen oordopje.

Jabra Elite 75t_Titanium Black_Home

Het is wel aan te raden om eerst even alle maten te testen en niet gelijk uit te gaan van de standaard M maat die op je oortjes zitten. Het is belangrijk dat de oordopjes goed afsluiten om ook de extra bas te geven, anders werkt de bas niet. Ook wil je vergelijken welke oortjes het prettigst zitten. Bij de ene maat kan het zijn dat je meer druk tegen je oor voelt dan bij de andere maat, iets wat na een langere tijd dragen erg vervelend aan kan voelen.

Het Jabra design is op duizenden oren getest. Toch kan het zijn dat de oortjes misschien niet prettig in jouw oren zitten, aangezien iedereen andere oren heeft. Dit is helaas niet iets wat we kunnen wegnemen, maar iets wat je moet ervaren. Daarnaast kost het soms ook wat tijd voor je oren om te wennen aan de oortjes.

Zijn de Jabra Elite 75t waterdicht?

De Jabra Elite 75t zijn niet waterdicht, maar hebben wel een IP-rating van IP55. Voor draadloze oortjes is dit al erg goed, aangezien de standaard voor draadloze oortjes vaak rond de IPX4 zitten. Met IP55 hebben je oortjes net wat extra weerstand tegen vocht. Je moet ze niet in een plas water laten vallen, maar een flinke regenbui kunnen ze aan. Daarnaast hebben de Jabra oortjes 2 jaar garantie voor lichte water en stof schade.

Jabra Elite 75t Connecten

De Jabra Elite 75t beschikt over Bluetooth 5.0. Hiermee hebben ze een goede connectie met je apparaten. De connectie blijft stabiel en je apparaat blijft ook over een flinke afstand verbonden. Wanneer je gekoppeld bent kun je over het algemeen je hele huis door lopen, zonder je telefoon op PC bij je te houden (afhankelijk van de dikte van je muren en vloeren). We merkte dat de verbinding steeds goed stabiel bleef, ook als je verder van het doelapparaat af ging. Wel leek het alsof de connectie met een telefoon beter is dan met een computer. In totaal kan de Jabra Elite 75t 8 Bluetooth apparaten onthouden, zodat je makkelijk kunt switchen tussen je apparaten, zonder dat je altijd opnieuw verbinding hoeft te maken.

Je moet Bluetooth natuurlijk wel aan hebben staan op je mobiel of PC om de Jabra’s te kunnen gebruiken.

Jabra Elite 75t koppelen met je smartphone

Het koppelen met je smartphone is erg makkelijk. Wanneer je de oortjes voor het eerst gebruikt. Je kunt het beste de Jabra Sound+ App downloaden in de App Store of Google Play Store. Hier krijg je aanwijzingen om te volgen om je oortjes te koppelen. 

Het rechter oortje is het hoofd oortje. Dit merk je soms in het gebruik ook, bijvoorbeeld wanneer je pauzeert en het linker oortje een fractie van een seconden later stopt dan het rechter oortje. Maar dit is gelukkig niet iets wat stoort.

Na het koppelen kan het zijn dat je alleen in het rechter oortje geluid hoort. Houd dan de knop van beide oortjes 3 seconden in om ze te syncen.

Jabra Elite 75t koppelen met je PC

Aangezien de Jabra Sound+ app niet op je computer beschikbaar is en de doos ook ontbreekt was dit even zoeken, maar met wat Googelen kom je er natuurlijk ook.

 1. Houd beide knoppen op de draadloze oortjes 3 seconden ingedrukt. Je hoort in je oortjes dat de beide oortjes in koppelmodus zitten.
 2. Vervolgens kun je in de Bluetooth instellingen op je computer kun je een apparaat toevoegen. Wanneer je een apparaat zoekt krijg je de oortjes in je lijst van beschikbare apparaten te zien als ‘Jabra Elite 75t’.
 3. Let er wel op dat bij sommige computers (bijvoorbeeld bij Windows 10), je de oortjes als apparaat of als muziek apparaat kunt koppelen. Anders hoor je geen geluid. In je oortjes hoor je de stem aangeven dat de oortjes gekoppeld zijn, of indien je al met een ander apparaat verbonden bent hoor je dat je met 2 apparaten verbonden bent.
 4. Daarnaast heb je op Windows ook de mogelijkheid om audio in stereo of handsfree modus af te spelen. In stereo klinkt je muziek prima, maar met de handsfree modus wordt het geluid erg slecht. Dit kun je checken door rechts onder op de taakbalk op je volume regeling te klikken en daar te kijken wat de output van je PC is.
  Volume output Windows 10PC

De Active lijn van Jabra.

Jabra heeft net als bij de 65t ook een active versie van de Jabra Elite 75t. Dit houdt in dat deze oortjes meer gefocust zijn op sporten. Dit zie je voornamelijk terug in de IP-rating die iets hoger is, namelijk IP57 waardoor ze beter tegen water kunnen. Zwemmen is dan nog niet aan te raden, maar ze kunnen wel erg goed tegen water en zou je ze voor  30 minuten kunnen onderdompelen tot 91.44cm diep.

Deze oortjes zijn iets duurder, zo’n €20. Wil je meer zekerheid van bescherming tegen vocht, dan kun je de Jabra Elite Active 75t het goedkoopst vinden bij bol.com voor €181,-

Lees meer over draadloze oortjes, zoals:

Wil je een overzicht van alle draadloze oortjes en de verschillen tussen de earbuds?