Alles over de nieuwste “true” wireless earbuds van Apple: de AirPods X

Met een marktaandeel van 41% is Apple de grootste speler in de True Wireless Earbuds markt. En dat met maar 3 modellen: de AirPods generatie 1, AirPods generatie 2 en de AirPods Pro.
In 2014 nam Apple nog het bedrijf Beats Electronics over, waar de bekende Beats by Dre vandaan komen.

Achteraf zou je denken “was deze overname het waard, nu ze de markt voor earbuds in handen hebben?” Apple heeft de plannen voor Beats by Dre nog niet afgeschreven, maar lijkt nu wel inspiratie van de dochteronderneming op te doen. Of het alleen inspiratie is, of dat Apple Beats wilt opslokken is nog maar de vraag. Apple gaat daarnaast ook koptelefoons produceren.

De nieuwe AirPods gaan waarschijnlijk de AirPods X heten, misschien wel vernoemd naar de Beats X.

Apple AirPods X mafe up logo

Dit is alle informatie/geruchten die we nu hebben over de Apple AirPods X:

  • De AirPods X zouden (volgens de geruchten) in september/oktober dit jaar moeten verschijnen.
  • De AirPods X richten zich op sporten en hardlopen (wat we al eerder bij oortjes hebben gezien is dat er zelfs gebruik gemaakt kan worden van features als een stappenteller en een hartslagmeter, mogelijk dat Apple hier ook naartoe wilt gaan).
  • De codenaam die wordt aangehouden is “B517”.
  • De prijs van de AirPods X zou rond de $200,- moeten zitten.
  • Het design zou anders gaan zijn dan de AirPods die we nu kennen (mogelijk het design van de AirPods Pro).
  • In-ear design.
  • De geluidskwaliteit zou beter moeten worden dan de AirPods.
  • Mogelijk met actieve noise cancelling (anc).
  • Mogelijk ook niet volledig draadloos, maar met een draadje tussen de twee oortjes (wat handig voor het sporten is).

Veelgestelde vragen over Apple AirPods X:

Om de laatste informatie duidelijk op een rijtje te hebben vullen we de onderstaande vragen over de nieuwste AirPods van Apple aan zodra er meer informatie is.

Hoeveel kosten de AirPods X?

De exacte prijs van de AirPods X is nog niet bekend, maar wordt geschat op $200,-. Dit betekend niet dat de AirPods X in Europa €200,- gaan kosten. Waar je vermoed dat door de dollar koers de euro prijs lager zou liggen, zien we bij de huidige AirPods dat deze in Europa duurder zijn. In de Amerikaanse Apple Store bijvoorbeeld kosten ze $159,- , terwijl de Nederlandse store ze voor €179,- aanbiedt. De prijs van de resellers, zoals Coolblue, Media Markt en Expert.nl, zullen waarschijnlijk lager uitvallen.

Wanneer komen de Apple AirPods X uit?

Verwacht wordt dat de Apple AirPods X in september of oktober worden aangekondigd. Net als hoe dit vaak bij Apple gaat zijn na de aankondiging al snel de per-orders te bestellen en worden ze niet lang daar ook via de Apple Store en resellers aangeboden. We mikken nu op september oktober, ook al is het de vraag of het coronavirus (COVID-19) de productie gaat vertragen.

Waar koop je Apple AirPods X het goedkoopst?

Momenteel zijn de Apple AirPods X nog niet uit en ook nog niet te pre-orderen. Wanneer ze te koop zijn zie je de goedkoopste prijs op draadlozeoortjes.com

Moet ik wachten op de AirPods X of nu de AirPods 2e generatie kopen?

De AirPods 2 zijn de meest verkochte draadloze oortjes op dit moment. Momenteel is het een grote hype, maar de vraag is of op dit aspect ook de AirPods X het grote succes gaat volgen van de huidige AirPods. 

Qua functies is beloven de geruchten veel goed. Beter geluid, Actieve Noise Cancelling en mogelijk nieuwe premium features zoals een hartslagmeter en stappenteller. Voor de stappenteller moet je natuurlijk niet wachten, aangezien de meeste telefoons dit ook bieden. De andere features geven in ieder geval wel weer dat de oortjes gaan concurreren met oortjes in een hoger segment. Daarmee zijn de oortjes (als ze actieve Noise cancelling hebben), goedkoper dan de meeste concurrenten die dit ook bieden.

Het is dus nog even wachten op wat de echte features gaan zijn en hoe de oortjes er uit gaan zien (gaan ze toch nog bedraad worden, alleen voor de oortjes onderling)? Als dat tegenvalt kunnen we nog duidelijker aangeven waar je voor moet gaan. September en oktober komen in ieder geval dichtbij, dus het wachten zal niet heel lang meer duren.

Update 23-4-2020: 

Het Design van de Apple AirPods X

De nieuwe AirPods krijgen mogelijk hetzelfde design als de AirPods Pro die vorig jaar uitkwamen. Of het hier gaat om de AirPods X of de AirPods Pro Lite (die mogelijk ook komen) is niet duidelijk. In dit geval betekend het dat met het design van de AirPods Pro, de nieuwe AirPods ook een in-ear draadloze oortjes worden (oortjes die dus nog dieper in je oren zitten).

Ook werd gezegd dat de oortjes goedkoper zouden worden dan de huidige Apple AirPods (die nu een adviesprijs hebben van €159,- a €199,- afhankelijk van de type oplaadbare case die je wilt).

Het kan hierin ook gaan om de Apple AirPods Pro Lite, een goedkopere versie van de AirPods Pro, maar dan zonder Noise Cancelling.

Mogelijk komen de oortjes al volgende maand uit.  De nieuwe Apple AirPods zouden in maart al getoond moeten zijn, toen er een event van Apple gepland was, maar dit event werd afgelast wegens het Coronavirus. Als het goed is weten we dus volgende maand meer!

We kijken uit naar meer informatie over de AirPods X. Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes van de AirPods en andere oortjes op draadlozeoortjes.com.