Alles wat je wilt weten over de nieuwe earbuds van Samsung: Galaxy Buds Live.

Samsung is een grote speler op de markt voor draadloze oortjes. De Samsung Galaxy Buds en Galaxy Buds Plus staan vaak hoog de top draadloze oortjes lijsten (zo ook in onze draadloze oortjes koopgids van juli dit jaar). De laatste geruchten zijn dat Samsung binnenkort met een opvolger gaat komen, maar wel met een flinke verandering. De oortjes gaan waarschijnlijk de Samsung Galaxy Buds Live heten. Wat we kunnen verwachten lees je hier.

Wat weten we over de Samsung Galaxy Buds Live

In maart kwamen de eerste berichten al dat Samsung werkt aan nieuwe draadloze oortjes. Het “boonvormige” design was gelijk het bijzonderste wat opviel aan de eerste beelden van de oortjes. 

De grootste vragen die we vanuit deze beelden hebben gekregen zijn, hoe comfortabel zullen de Galaxy Buds Live zitten en of sluiten ze genoeg af van de omgeving.

Update: 24-7-2020

Volgens een recente update van techsite Winfuture. De nieuwe Samsung Galaxy Buds Live gaan €190,- kosten. Ze moeten nog officieel aangekondigd worden wat zal gebeuren op het aanstaande Samsung event “Galaxy Unpacked”, wat op 5 augustus wordt gegeven. De draadloze oortjes zouden inderdaad actieve noise cancelling hebben. Ook intern zouden de oortjes Bean-earbuds genoemd worden.

Hoe comfortabel is het Boonvormig design van de Galaxy Buds Live? 

Het design is zo gemaakt dat het precies zou moeten passen in de binnenkant van je oor (dit deel van je oor heet de “concha”). Hierdoor zou je de draadloze oortjes in je oor kunnen leggen en daardoor zijn het dus geen in-ear draadloze oortjes, iets wat veel mensen niet prettig vinden. De bedoeling is dat ze dan blijven “haken” achter de “anthelix”. De vraag is alleen of dit goed genoeg werkt en de oortjes niet gemakkelijk uit je oren glippen. Kijkend naar het gladde design lijkt dit niet uitgesloten. 

Het design lijkt ook niet veel minder opvallend in je oor te liggen als de vorige Galaxy Buds. Ze lijken ook iets groter. Mogelijk geeft dit wel meer ruimte om de techniek beter in de oortjes te verwerken, wat weer kan zorgen voor beter geluid. De speakers van de oortjes zitten onderaan het boonvormige design. Dit is het deel wat bij je gehoorgang zit. 

Hoe zitten de Samsung Galaxy Buds Live in je oor

bron: Twitter H0X0D

Mogelijk komen de oortjes wel met eartips en wingtips die er voor zorgen dat de oortjes beter op hun plek blijven zitten. De eartips zorgen dat de oortjes blijven zitten in je gehoorgang en de wingtips zorgen dat ze in je oorschelp blijven hangen (in de Concha). Hoe dit eruit gaat zien is nog niet duidelijk. Op de video en foto’s lijken deze wingtips en eartips nog niet te zitten.

Hoe is de Noise cancelling bij de Galaxy Buds Live?

Noise Cancelling komt in twee vormen, actieve en passieve noise cancelling. De actieve noise cancelling zorgt er met behulp van tegengeluid voor dat omgevingsgeluid wordt gefilterd. Passieve noise canceling is de manier waarop de oortjes je oor afsluiten van het omgevingsgeluid. Hoe minder ruimte de oortjes overlaten tussen je oor en het apparaat hoe beter ze afsluiten. 

Het is nog niet bekend of de oortjes actieve noise cancelling hebben. De Samsung Galaxy Buds Live lijken wel goed af te sluiten, maar dit hangt ook af van de manier waarop de oortjes vast blijven zitten in je oor. Bij in-ear draadloze oortjes sluiten de oordopjes al veel sneller af. Omdat deze meer tegen je oor aan liggen is het dus de vraag hoe goed het omgevingsgeluid gefilterd wordt. Aangezien de vorm van je oor erg persoonlijk is, is het dus ook de vraag of de oortjes bij iedereen wel even goed zitten. Hier komen we pas achter wanneer we de oortjes kunnen gaan testen.

In een recente video van Samsung over de oortjes zagen we de tekst “Keep the noise out. Let the sound in”, wat mogelijk een hint is dat de oortjes wel over Actieve Noise Cancelling gaan beschikken. Er zijn momenteel nog weinig draadloze oortjes die hierover beschikken wat een mooie voorsprong voor Samsung zou betekenen in de markt.

Koopgids draadlozeoortjes.com juli

In welke kleuren komen de Samsung Galaxy Buds Live?

Officieel zijn er nu 3 kleuren bevestigd: wit, zwart en brons kleurig (“Mystic Bronze”). De oplaadcase van de oortjes komen in dezelfde kleuren. De kleuren matchen daarin waarschijnlijk met de aankomende Galaxy telefoons van Samsung.

Welke kleuren hebben de Samsung Galaxy Buds Live

Onofficieel komen er mogelijk ook nog andere kleuren. Zo zagen we eerder al lichtblauwe versie van de Samsung Galaxy Buds Live. Of deze ook op de markt komen is nog niet bekend.

Samengevat: de specificatie van de Samsung Galaxy Buds Live

 • Mogelijk ondersteuning van ANC (active noise cancelling),
 • Meerdere microfoons (mogelijk 3, terwijl de meeste draadloze oortjes 2 microfoons hebben) om geluid van je stem en het omgevingsgeluid om te pikken,
 • Één van deze speakers heeft een “always on” modus waarmee ze altijd te gebruiken zijn. Dit is zodat de oortjes stemcommando’s kunnen oppikken voor de voice assistent,
 • 2 speakers onderaan de oortjes, 2x een 12mm-driver van AKG,
 •  “Ambient mode” om tegelijk goed de audio te horen en je omgeving,
 • Een boonvormig design waardoor de oortjes geen in-ear design hebben,
 • Mogelijk komen de oortjes wel met eartips en wingtips die er voor zorgen dat de oortjes beter op hun plek blijven zitten (in 3 formaten),
 • De oortjes komen in zwart, wit en brons kleur (vergelijkbaar met de aankomende Galaxy telefoons,
 • Het gewicht van de Galaxy Buds live is 5,6 gram,
 • De batterij zou 7,5 uur mee moeten gaan, wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de Actieve Noise Cancelling en één van de optionele microfoons uit staat. Wanneer deze wel aanstaan gaan de oortjes 5,5 uur mee,
 • De case zou hier nog eens 20,5 uur aan toevoegen waarmee de Galaxy Buds Live in totaal 28 uur aan batterij moet hebben,
 • De case heeft een USB-C aansluiting om op te laden.

Wanneer horen we meer over de Galaxy buds Live?

Op 5 augustus heeft Samsung een event gepland (Galaxy Unpacked). De oortjes zullen hier waarschijnlijk officieel getoond worden samen met de Galaxy note 20 en zullen kort daarna te koop zijn. De prijs van de Samsung Galaxy Buds Live is nog niet bekend.

Het Samsung Galaxy event is op 5 augustus te volgen via samsung.com/global/galaxy/

~ Lees ook: Samsung Galaxy Buds Plus Review