Google Pixel Buds 2: nu te koop (in de Verenigde staten)

Het lijkt er op dat vanochtend stilletjes de nieuwste true wireless earbuds van Google, de Google Pixel Buds 2 zijn gereleased. De Amerikaanse Google Store heeft de bestellingen voor de Google Pixel Buds 2 opengezet. Het gaat hier voor nu alleen nog om de witte variant en deze kosten $179,-. Daarnaast komen er ook nog oranje, mint en zwarte varianten uit van de Pixel Buds 2, maar deze zijn ook op de Amerikaanse store nog niet te koop. Je kunt je alleen nog inschrijven op een wachtlijst.

Update 4-6-2020

Momenteel zijn er al iets meer mogelijkheden om de Google Pixel Buds 2 in Nederland te krijgen. Belsimpel heeft de earbuds op hun site staan, maar daar zijn ze niet meer beschikbaar (en misschien ook wel nooit beschikbaar geweest).

Je zou ze uit Amerika kunnen importeren via Bigapplebuddy.com. Hier kun je ze voor$180,- bestellen (omgerekend zo’n €161,-). Spot je een andere manier om de Pixel Buds 2 te kopen? Laat het weten in de reacties, of stuur ons een bericht via Social Media.

Google Pixel Buds 2 Alternatief

Wil je een goed alternatief voor de Google Pixel Buds 2? Kijk bijvoorbeeld naar de Jabra Elite 75t. Deze liggen in dezelfde prijsrange en hebben een fantastisch geluid. Met de companion app kun je op je Android en Apple device ook alle functies gebruiken. De Jabra Elite 75t beschikt ook net als de Google Pixel Buds 2 over een geïntegreerde Voice Assistant. Je kunt in de app kiezen uit de Google Assistant, Siri en Alexa. Daarnaast hebben deze oortjes een betere accu duur (7,5 ten opzichte van de 5 uur die de Google Pixel Buds 2 bieden) en de case geeft je nog eens een extra 28 uur, ten opzichte van de oplaadbare case van de Pixel Buds 2 die 24 uur extra meegeven). Ook de IP-rating is beter. De Jabra’s hebben een IP rating van IP55, terwijl de earbuds van Google een rating hebben van IPX4 en daardoor minder goed tegen water kunnen.

Andere alternatieven zien? Bekijk dan onze hele draadloze oortjes specificatielijst en zie ook gelijk waar je de oortjes het goedkoopst vindt.

Google Pixel Buds 2 release details

Het was nog niet duidelijk wanneer de release van de draadloze oortjes zou zijn. De Pixel Buds 2 werden in november aangekondigd op het ‘’Made by Google’ event van Google. Daarna was het nog niet duidelijk wanneer de earbuds zouden worden uitgebracht, maar de verwachtingen waren mei. Nu zijn ze de bestellingen dus alleen nog beperkt in de Amerikaanse store te doen. De verzending gaat helaas niet naar Nederland, wat betekent dat je of in de Verenigde staten moet wonen om de oortjes te kopen, of gebruik moet maken van een shipping service (zoals Shipito.com).

Google Store VS Pixel Buds 2

Google Store: Verenigde Staten

Komen de Google Pixel Buds 2 ook naar Europa?

Wat voor Europa het plan is weten we nog niet. Andere Google Store’s bieden de Pixel Buds 2 nog niet te koop aan. In ieder geval de Engelse, Ierse, Duitse, Spaanse en Franse Google Stores bieden de draadloze oortjes aan (vooralsnog alleen om in te schrijven zodat je op de hoogte wordt gehouden). De Nederlandse Google Store toont de Pixel Buds 2 nog niet. De telefoons van Google gaan Nederland vaak ook voorbij helaas, wat nu ook lijkt te gebeuren met de Google Pixel Buds 2. Via resellers worden de producten vaak wel aangeboden in Nederland, bijvoorbeeld op Amazon.nl. Wil je de oortjes hebben, dan moet je dus gebruik maken van een omweg (via buitenlandse pakketdiensten), of wachten tot ze te koop worden aangeboden via een reseller.

Er zijn ook een aantal Amerikaanse resellers die de oortje al aanbieden zoals bhphotovido.com

Google Pixel Buds 2 Specificaties

De Google Pixel Buds 2 lijken vrij simpele oortjes, maar net als met veel andere Google producten gaat het voornamelijk om de slimme toepassing van software in combinatie met de hardware.  Een aantal leuke functies van de Pixel buds 2 zijn:

 • Google Assistant Integratie.
 • Find my device, om nooit je oortjes meer kwijt te raken. Je kunt de locatie bepalen, of ze hard geluid laten maken om ze terug te vinden.
 • De draadloze oortjes voelen aan wanneer je ze uit je oor haalt en pauzeren je muziek.
 • Adaptive Sound: hierbij wordt het omgevingsgeluid opgenomen door de oortjes en op basis daarvan het volume bepaald. Zo heb je zo min mogelijk last van geluiden om je heen.
 • IPX4 waarmee ze zweet en spatwaterdicht zijn.
 • Bluetooth 5.0.
 • 12mm dynamic speaker driver.
 • Passieve noise cancelling.
 • Batterij die 5 uur meegaat en een case die nog eens 24 uur extra batterijduur meegeeft.
 • De mogelijkheid om draadloos op te laden.
 • Touch bediening.

Google Pixel Buds 2 Companion App

Gister kwam de Companion App al uit in de Google Play Store. Hiermee kun je voornamelijk de verschillende functies die de oortjes hebben bedienen. Zo kun je je voorkeuren instellen voor de Google Assistant, de touchcontrolls aanpassen, Adaptive Sound aan of uit zetten, de in-ear detection aan of uit zetten en de find my device opties gebruiken. Daarnaast toont de app ook hoe vol de batterij per oortje is en de batterij van de case.

Lees hier ook onze Preview van de Pixel Buds 2

Of koop deze draadloze oortjes:

Lees meer over draadloze oortjes, zoals:

Wil je een overzicht van alle draadloze oortjes en de verschillen tussen de earbuds?