Samsung Galaxy Buds Plus Review

Hoe zijn deze draadloze oortjes na een maand gebruiken?

Zo oud zijn de originele Galaxy Buds nog niet, maar een jaar na de release komt Samsung al met een opvolger, of beter gezegd een versie 2: de Samsung Galaxy Buds Plus. Wij hebben ze voor je getest en vertellen je in deze review wat er in een jaar tijd veranderd is aan de Galaxy Buds. Je vindt in deze review een overzicht van de nieuwe functies van de Galaxy Buds Plus en je leest of deze draadloze oortjes je geld waard zijn.

Waar krijg je de Galaxy Buds Plus het goedkoopst?

Op draadlozeoortjes.com checken wij de prijzen van betrouwbare webshops om je de goedkoopste prijs aan te bieden voor de Galaxy Buds Plus en andere draadloze oortjes. De Galaxy Buds Plus koop bij Samsung zelf voor €169,99,-, maar in andere winkels lopen de prijzen nogal uitéén.

Hier vind je de Galaxy Buds Plus het goedkoopst:

Samsung Galaxy Buds Plus review draadlozeoortjes

Samengevat: Zijn de Galaxy Buds Plus het waard om te kopen?

Kijkend naar de prijs kwaliteit van de nieuwste draadloze oortjes van Samsung krijg je wat je voor de oortjes betaald en dat is zeker goed. De oortjes zijn in deze prijscategorie prima, al dan niet één van de betere draadloze oortjes. 

De plus en minpunten op een rij:

+ Een batterijduur van 11 uur, met een extra 11 uur aan batterij vanuit de oplaadbare case.
+ Snel opladen: In 3 minuten opladen 1 uur aan gebruik.
+ In samenwerking met AKG (wat de kwaliteit van Harman meebrengt) een erg goed geluid met heldere hoge tonen en een rijke en krachtige bas.
+ Een kleine oplaadbare case. Makkelijk om mee te nemen.
+ Goed te koppelen met verschillende apparaten.

– Geen actieve noise cancelling.
– Met de IP codering IPX2 moet je voorzichtig omgaan met je oortjes in de buurt van water. Zweet en een kleine regenbui zou moeten kunnen, maar heftiger contact met water kunnen de oortjes sneller verpesten.

Samsung Galaxy Buds vs. Samsung Galaxy Buds Plus

Wat is het verschil tussen de Buds en de Galaxy Buds Plus? Ten opzichte van de originele Galaxy Buds zijn er wat nieuwe functies bijgekomen: 

  • Zo kun je de oplaadbare case draadloos opladen, 
  • Hebben de oortjes nu een speciale integratie met Spotify, 
  • En werken de microfoons beter om je stem op te nemen en omgevingsgeluid bij bellen beter weg te filteren. 

Dit zijn niet alleen leuke extra’s, maar wat ze vooral beter maken dan de voorganger zijn de verbeterde batterijduur en de betere geluidskwaliteit. De oortjes gaan in totaal 11 uur mee als ze volledig opgeladen zijn. Onderweg kun je ze makkelijk opladen met de meegeleverde case waardoor je nog eens 11 uur extra batterij hebt.

Galaxy Buds Plus review draadlozeoortjes

De geluidskwaliteit is ook verbeterd. Met de nieuwe woofers en tweeters heb je duidelijke hoge tonen en een rijke bas. Dit zorgt voor een erg goed geluid. Ten opzichte van duurdere draadloze oortjes mis je mogelijk alleen de actieve ruisonderdrukking. De oortjes sluiten echter nog steeds goed af waardoor je alsnog weinig last hebt van het omgevingsgeluid. Qua prijs zijn ze natuurlijk wel iets duurder dan de vorige generatie. Momenteel schelen de oortjes zo’n €40,- in prijs. Hiervoor krijg je dus wel betere oortjes wat de €40,- euro meer zeker waard maakt. Je oude Galaxy Buds vervangen met de plus zou alleen geen goede investering zijn, omdat je dan waarschijnlijk te veel moet betalen om echt veel verschil te merken.

Hoe is het geluid van de Galaxy Buds Plus?

De Samsung Galaxy Buds plus zijn gemaakt in samenwerking met AKG. AKG is een bedrijf gespecialiseerd in akoestiek en is weer onderdeel van Harman. Harman heeft al ontzettend veel ervaring met headphones, speakers, draadloze oortjes, kortom alles wat te maken heeft met audio. Deze ervaring komt ook echt terug in alle draadloze oortjes waar de naam, of één van de namen van dochterondernemingen, van Harman bij vermeld staat. Gelukkig maken ze dit ook echt waar.

Je merkt dat er naast de extra functies ook echt gelet is op de audio-kwaliteit. De oortjes hebben een “2 way dynamic speaker”, wat betekent dat ze twee type speakers hebben weten te verwerken in deze kleine en draadloze oortjes: een tweeter, voor heldere hoge tonen en een woofer, voor een rijke en krachtige bas.

Hoe is het bellen met de Galaxy Buds Plus?

Deze draadloze oortjes hebben net als veel concurrenten meerdere microfoons ingebouwd aan de buitenkant van de oortjes. Een binnen microfoon is gericht naar beneden, om zo langs je kaak je stem op te pakken en zo door te zetten wat je in een telefoongesprek zegt. Een buiten microfoon is hoger geplaatst. Daarnaast is er nog een tweede buitenmicrofoon aanwezig om nog beter het geluid van buiten op te pakken. Deze 2 buiten microfoons pakken het omgevingsgeluid op. Het resultaat is dat het achtergrondgeluid wordt weggefilterd uit het geluid wat wordt opgenomen voor je stem. Zo blijft er dus alleen een heldere opname van je stem achter, waardoor bellen erg fijn is.

Wanneer je belt met je oortjes kom je duidelijk verstaanbaar over. Ook in hardere wind weten de oortjes het geluid wat weg te filteren, maar er zit altijd een limiet aan.

Zijn de Samsung Galaxy Buds Plus Waterproof?

De Samsung Galaxy Buds Plus zijn niet waterproof maar wel spatwaterbestendig. De oortjes hebben een IP-codering van IPX2. Hiermee zouden ze licht tegen water kunnen, maar om ze tegen waterschade te beschermen moet je voorzichtig zijn. Sporten is mogelijk met deze oortjes. Het zweet zal niet iets moeten verpesten aan je oortjes, maar bij een zware regenbui moet je zeker oppassen. Laat je ze in een waterplas vallen, of als je bidon in je tas per ongeluk veel drinken over de oortjes lekt, dan overleven ze het waarschijnlijk ook niet. Pas dus zeker op met water.

In welke kleuren zijn de Galaxy Buds Plus beschikbaar?

Momenteel zijn er 3 kleuren beschikbaar: zwart, wit en blauw, net als bij de standaard Galaxy Buds. Bij de vorige generatie waren er alleen nog als extra kleur gele oortjes, maar deze lijken vooralsnog met pensioen te zijn gegaan. Naar onze smaak is dat geen gemis.

Galaxy Buds Plus review draadlozeoortjes

De zwarte en witte oortjes zijn mooie standaard kleuren. Voor wie iets actievers wilt zijn de blauwe erg mooi. Deze kleur is een meer lichtere blauw wat neigt naar een meer baby blauwe kleur. Erg mooi en sportief, maar zeker niet te opvallend.

Hebben de Samsung Galaxy Buds Plus noise-cancelling?

De Galaxy Buds + hebben helaas geen actieve noise-cancelling. Dit is van nieuwere oortjes wel vaak de standaard, maar bij de draadloze oordopjes met noise cancelling zien we ook een hoger prijskaartje. Deze zitten dus niet in dat segment, waardoor ze een stuk anders zijn dan bijvoorbeeld de AirPods Pro die wel noise-cancelling bieden. De AirPods Pro zijn alleen €120,- duurder. Als je dus echt noise-cancelling wilt kun je dit waarschijnlijk niet in deze prijsklasse vinden

Daarentegen hebben de Buds + wel passieve ruisonderdrukking, wat inhoud dat de oordopjes goed je oor afdichten, zodat er zo min mogelijk geluid van buiten kan indringen. Na een aantal uur de oortjes in te hebben voel je ze wel wat, maar dat valt mee. Bij oordopjes die te hard zijn kun je soms last krijgen van het drukkende gevoel, maar bij te zachte oordopjes heb je juist weer dat ze makkelijker uit je oren kunnen vallen. Bij de Buds + zit het er wat tussenin, waardoor je het beste van beide werelden hebt.

Is het makkelijk om de Galaxy Buds Plus te koppelen (pairen)? 

De Galaxy Buds Plus koppelen met je apparaten via Bluetooth 5.0.

Daarnaast gebruik je de Galaxy Buds + app van Samsung om je oortjes snel te koppelen met je apparaat. Dit koppelen gaat vanwege de Bluetooth 5.0 heel soepel en snel. Je kunt de oortjes ook onderdeel maken van je Samsung Smart Home setup door middel van de Smart Things App. De app is te vinden in de Google Play Store en ook in de Apple App Store. Dit is heel fijn want daarmee zijn de oortjes niet alleen gebonden aan Samsung apparaten en heb je alle functies dus ook op je iPhone of Android apparaten.

Je kunt de draadloze oortjes naast je telefoon ook met andere apparaten koppelen,zoals je tablet en computer. Wanneer je deze gekoppeld hebt hoef je niet de verbinding eerst te verbreken met het apparaat wat je eerder gekoppeld had om te switchen tussen apparaten. Veel oudere Bluetooth oortjes kunnen maar aan één apparaat tegelijk gekoppeld zijn. Met Bluetooth 5.0 schakel je gemakkelijk over van je telefoon op je tablet of andere toestellen. Erg gebruiksvriendelijk dus.

Tijdens de eerste keer koppelen krijg je in de app een pop-up om je oortjes te koppelen. Dit is zo gepiept waardoor je gelijk aan de slag kunt.

Hoe is de bediening van de Galaxy Buds Plus?

De oortjes hebben aan beide kanten een touch paneel. Hier kun je gebruik van maken door er zacht op te tikken, 1x, meerdere keren, of door vast te houden. De functies zoals het volume, pauzeren en de spraakassistent kun je zelf nog toewijzen aan de tikken. Dit werkt goed, al merk je dat je toch altijd te weinig opties hebt om alles wat je wilt goed te kunnen koppelen. Daarnaast biedt de app ook manieren om je oortjes te bedienen. De functies die je weinig wilt aanpassen kun je dus prima vanuit de app doen.

Wat is de retail prijs? En waar vind je de Galaxy Buds Plus het goedkoopst?

De oorspronkelijke retailprijs van de oortjes zijn €169,99. In veel winkels zijn ze als je goed zoekt wel goedkoper te vinden. Dit is de goedkoopste prijs voor de Galaxy Buds Plus die we hebben kunnen vinden: