Getest: Bose SoundSport Wireless – Review
Inhoudsopgave
- 1 Getest: Bose SoundSport Wireless – Review
- 1.1 Waar krijg je de Bose SoundSport Wireless het goedkoopst?
- 1.2 Bose SoundSport Wireless Samengevat
- 1.3 Hoe is de audiokwaliteit van de Bose SoundSport Wireless?
- 1.4 Hoe is het zitcomfort van de Bose SoundSport Wireless?
- 1.5 Hoe is de batterijduur van de Bose SoundSport Wireless?
- 1.6 Zijn de Bose SoundSport Wireless waterdicht?
- 1.7 De bediening van de Bose SoundSport Wireless
- 1.8 In welke kleuren zijn de Bose SoundSport Wireless er?
- 1.9 Het verschil tussen de Bose SoundSport Wireless en de Bose SoundSport Free
Bose heeft 2 draadloze oortjes met een focus op sport. De Bose SoundSport komt in een volledig draadloze versie (de Bose SoundSport Free) en de versie met een draad alleen tussen de 2 oortjes (de Bose SoundSport Wireless). In deze review bekijken we de SoundSport Wireless en beoordelen we of dit uitzonderlijk goede oortjes zijn om mee te sporten.
Waar krijg je de Bose SoundSport Wireless het goedkoopst?
Op draadlozeoortjes.com checken wij de prijzen van betrouwbare webshops om je de goedkoopste prijs aan te bieden voor de Bose SoundSport Wireless en andere draadloze oortjes. De adviesprijs voor de Bose SoundSport Wireless koop bij Amazon voor €120,99,-, maar in andere winkels lopen de prijzen nogal uitéén. Hier vind je de Bose SoundSport Wireless het goedkoopst:
Hoe is de audiokwaliteit van de Bose SoundSport Wireless?
De Bose SoundSport Wireless heeft een goed geluid. Niet uitzonderlijk, maar gewoon goed. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de headphones van Bose (bijvoorbeeld de Quietcomfort 35 ii) hebben de oortjes een vergelijkbaar geluid. Nu geven in de meeste gevallen headphones een veel rijker geluid dan draadloze oortjes, ook omdat er grotere drivers in passen. Daarin verschillen deze oortjes natuurlijk wel. Maar de oortjes hebben in het geluid wel een bepaalde touch die eigen is aan Bose en dit zit hem voornamelijk in de bas.
De basklanken kunnen bij sommige oortjes soms wel laag klinken, maar niet helder. In dat geval heb je een veel te lage bas toon die dus geen helder geluid overbrengt. Bose weet dit goed voor elkaar te krijgen in deze oortjes waarbij de geluiden dus mooi klinken. Wil je echt goed geluid, dan moet je toch over op de koptelefoon, maar voor draadloze oortjes zijn ze goed.
Belangrijk is wel dat je de juiste oordopjes gebruikt die het best aansluiten op jouw oor. Hoe meer de oordopjes je oor afsluiten van de omgeving hoe beter het geluid vaak klinkt. Als je niet de juiste fit gebruikt kan het ook zijn dat je de bastonen bijna niet hoort en het geluid heel blikkerig klinkt. Kijk daarom eerst even goed welke oortjes het prettigst zitten en test ook het geluid hierbij.

Hoe is het zitcomfort van de Bose SoundSport Wireless?
Erg belangrijk voor goede sport oortjes is dat ze goed blijven zitten. De oordopjes van de draadloze oortjes zijn vaak het ankerpunt in je oor en zorgen dat ze blijven zitten. Hoe stugger de oordopjes zijn en hoe nauwer ze in je oorkanaal zitten hoe beter ze blijven zitten. Dit is niet altijd comfortabel, vooral niet als je veel beweegt. Met spanning in je gezicht kun je je oren een klein beetje aanspannen en bewegen waardoor draadloze oortjes soms pijn kunnen gaan doen in je oren.
Dit is één van de pluspunten van de Bose SoundSport Wireless. De oortjes zitten niet diep in je oren en hebben een ovale vorm waarmee ze in je oren zitten. Mogelijk is dit niet voor iedereen een perfecte uitkomst. De oortjes kunnen namelijk sneller uitvallen daardoor. Het gewicht van de oortjes zit namelijk vooral buiten je oor omdat de oortjes niet helemaal je oorschelp in gaan maar er iets buiten hangen. Daarom komen de oortjes met wingtips die in je zogenoemde “concha” blijven hangen. Het is fijn dat deze extra bevestiging er zit, maar alsnog voelt het niet altijd alsof de oortjes erg stevig in je oor zitten. Dit kan ook afhankelijk zijn van je oren.
De oortjes komen standaard geleverd met 3 verschillende maten oordopjes, S, M en L, dus je kunt nog afwisselen met de maten om te zien of ze beter zitten. Let daarbij op dat ze goed vastzitten, maar ook nog het geluid goed meegeven. Wanneer je oortjes gebruikt die meer lucht laten tussen je oor en de oortjes kan het zijn dat het geluid een stuk minder klinkt.
Als extra zekering hebben de oortjes ook nog een clipje die je aan je t-shirt kunt vastmaken. Dit is erg handig om te zorgen dat de oortjes niet op de grond vallen als ze uit je oren zouden vallen en het zorgt dat het draad tussen de oortjes op zijn plek blijft en niet aan één kant gaan hangen. Dat is erg handig aangezien deze anders bij het sporten alle kanten op zwiept.
Hoe is de batterijduur van de Bose SoundSport Wireless?
De batterij van de oortjes gaat 5 uur mee. Je hebt geen basisstation waarin je de oortjes op kunt laden (zoals de oplaad case die de meeste volledig draadloze oortjes hebben). Dat is niet heel erg veel vergeleken met de nieuwere draadloze oortjes van tegenwoordig. Voor een sportsessie kom je met 5 uur waarschijnlijk wel uit. Maar het maakt het toch vervelend als je ze na elke sportsessie liever wilt opladen om zeker te zijn dat je bij de 2e sessie nog batterij hebt.
Ook wil je de oortjes waarschijnlijk ook naast het sporten gebruiken. Een werkdag kom je over het algemeen niet door met deze oortjes. Omdat het toch wat meer een gedoe is om de oortjes telkens aan je computer of het stopcontact te leggen is het dus jammer dat de batterij niet langer meegaat. Helemaal voor de prijs van deze oortjes. Je kunt de oortjes opladen met de meegeleverde Micro USB kabel. Overigens zit er geen oplaadblokje bij, dus moet je deze nog apart aanschaffen, of opladen in een USB-poort van je computer.

Zijn de Bose SoundSport Wireless waterdicht?
De Bose SoundSport Wireless hebben een IP rating van IPX4, waardoor ze beschermd zijn tegen zweet en regen. Dit is vaak het minimale wat draadloze oortjes van een merk hebben als IP-rating. Momenteel zie je ook oortjes met IPX6/ IPX7 die beter tegen water kunnen.
De oortjes zijn geschikt om mee te sporten, maar het is niet mogelijk om er mee te zwemmen (hier heeft Sony wel oortjes voor zoals de Walkman NW-WS410-serie, dit is alleen een mp3 speler, geen bluetooth oortjes). Pas wel op dat je de oortjes niet in een plas water laat vallen, bijvoorbeeld wanneer je in de regen fietst of hardloopt. Dit zou permanente schade kunnen leveren aan je oortjes. De oortjes zouden moeten functioneren bij een temperatuur tussen de -20°C en 45°C, dus wat dat betreft zul je niet snel last hebben van oververhitte oortjes.
De bediening van de Bose SoundSport Wireless
Er zitten 2 lampjes op de oortjes, één voor de Bluetooth en één voor accu. Deze geven niet heel veel informatie over het apparaat.
Op de kabel die de oortjes verbindt zit een bedieningspaneel waarmee je de muziek kunt pauzeren en het geluid harder of zachter kunt zetten.
De oortjes voelen vrij stevig aan, net als de bediening op het oortjes en van het bedieningspaneel. Je moet daarom redelijk hard drukken om de oortjes te bedienen. Dit is iets wat na even gebruiken wel weer went, maar ook wat anders voelt dan bij andere oortjes.
In welke kleuren zijn de Bose SoundSport Wireless er?
De Bose SoundSport Wireless komen in 3 kleuren: Citroen (wat deels wit en deels geel is), Aqua (blauw met zwart) en zwart (waar de oortjes helemaal zwart zijn). Bij de Aqua kleur zijn de de kabel en de binnenkant van de oortjes en is de buitenkap en het logo van de oortjes zwart. Bij de Citroen kleur zijn alleen de binnenkant van de oortjes geel en is de buitenkap, het logo en de kabel van de oortjes wit.
Daarnaast krijg je bij de oortjes ook een opbergetui. Dit is handig om de oortjes in op te bergen. Aan de etui zit ook een clip waarmee je de etui bijvoorbeeld aan de binnenkant van je sporttas kunt vastmaken zodat je snel je oortjes weet te vinden in je tas. Helaas kan de etui dus niet je oortjes opladen, iets wat we bij draadloze oortjes nu wat meer gewend zijn.
De etui komt in de kleur die matcht met de kleur oortjes die je hebt.
Het verschil tussen de Bose SoundSport Wireless en de Bose SoundSport Free
De Bose SoundSport Wireless en de Bose SoundSport Free lijken in essentie veel op elkaar, met als grote verschil natuurlijk het draad tussen de oortjes. De Bose SoundSport Free kwamen ongeveer een jaar later dan de SoundSport Wireless. Het design is een klein beetje anders doordat de oortjes een kleine uitstulping hebben om iets meer ruimte voor de oortjes te maken. Hier staat het logo van Bose op en ziet er gelukkig ook nog mooi uit. Wel maakt het de oortjes wel net een stukje groter waardoor ze nog iets verder uit je oren zitten.
Daarnaast komen de Bose Wireless Free in andere kleuren: Midnight Blue (Donker blauw met geel), Zwart en Bright Orange (oranje met donkerblauw en zwart). De bediening zit volledig op de oortjes. Daarnaast Klinkt het geluid vergelijkbaar, gaan de oortjes even lang mee, hebben ze micro-USB en IPX4. Wel komen deze draadloze oortjes met een oplaadbare case. Dit is wel een groot voordeel aangezien je dan minder snel met een lege batterij zit. De case geeft 10 uur extra lading mee aan de Bose SoundSport Free. Ze zijn iets duurder met een adviesprijs van €199,- maar ze zijn goedkoper verkrijgbaar. Waar je de Bose SoundSport Free het goedkoopst vindt, zie je hieronder:
Lees meer over draadloze oortjes, zoals:
- De beste draadloze oortjes van dit moment
- Meer reviews van draadloze oortjes
- Het laatste nieuws over draadloze oortjes
Wil je een overzicht van alle draadloze oortjes en de verschillen tussen de earbuds?