De AirPods 3 (2021). Een vooruitgang of meer van hetzelfde? – Review

In Oktober 2019  kwamen de AirPods Pro uit, maar een echte opvolger van de “goedkopere” en tevens populairste oortjes van Apple zagen we sinds de release van de AirPods 2 niet meer. Eindelijk is er weer wat reuring met de AirPods 3, maar is de upgrade het waard? Kortom is het antwoord ja. De draadloze oortjes zijn op vele fronten een vooruitgang op de AirPods 2 en in sommige gevallen zijn ze zelfs beter dan de AirPods Pro. Wat er nieuw is en waarop de AirPods 3 beter presteren lees je in deze review.

Review score draadlozeoortjes 8 Uitstekend

AirPods 3 samengevat

De AirPods 3 is het nieuwste van Apple. Zie het als een opfrissing van de AirPods die je al kent met wat kleine maar duidelijke aanpassing in het design (namelijk kortere steeltjes), nog meer batterij en een lekker geluid. Apple probeert niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar perfectioneert hun draadloze airbuds alleen nog wat verder. Ze werken nog altijd even lekker samen met je iPhone en wat minder perfect met telefoons van andere merken. Je kunt ze zeker op andere merken gebruiken, maar het is net iets minder plug en play dan bij een iPhone.

De pluspunten:

+ Prima oortjes die zich al bewezen hebben, nu nog beter,

+ Kortere steeltjes waardoor ze minder het “tandenborstel” idee afgeven en er weer wat moderner uit zien,

+ 6 uur batterijduur,

+ Het geluid is echt goed en is nog wat verbeterd ten opzichte van de voorgangers,

+ 24 uur extra batterij met de case.

De minpunten:

– geen ruisonderdrukking

Wat maken de AirPods 3 beter dan de AirPods 1 en 2?

Beginnend met een opsomming. Hoe presteert de 3e generatie AirPods ten opzichte van de 1e en  2e? Opgesomd:

  • Kortere steeltjes, waardoor ze iets minder opvallen dan de langere steeltjes. De kwaliteit van het bellen zou er niet op achteruit moeten gaan. De steeltjes lijken meer op die van de AirPods Pro,
  • Ook is het draagcomfort verbeterd, voornamelijk dat ze beter vast in je oor blijven zitten (zonder zeer te doen). Daarmee heb je minder het gevoel dat ze snel uit zullen vallen.
  • Verbeterde geluidskwaliteit,
  • Langere batterijduur ze gaan nu 6 uur per sessie mee en dat is 1 uur langer dan de AirPods 2. Ook de case gaat nu langer mee. 24 uur in plaats van de 19 uur van de AirPods 2. Dus in totaal 30 ten opzichte van 23 uur meer laading.
Apple AirPods 3 earbuds 2021

Zijn de AirPods 3 beter dan de AirPods Pro?

De AirPods 3 verschillen voornamelijk van de Pro AirPods in 3 punten: design, audiokwaliteit en comfort. 

De AirPods Pro zijn echte in ear oortjes. Deze vallen doordat ze meer grip hebben minder snel uit je oor dan de AirPods 3, ook al is het design van de AirPods 3 goed genoeg om goed in je oor te zitten. Met het design van de AirPods 3 komt er ook nog iets van buitengeluid naar binnen. Dit valt mee en neemt af naarmate je het geluid harder zet, of er minder ruis in de omgeving is. Kijk hierin vooral naar je eigen voorkeur. Hou je niet van in-ear oortjes die toch wat meer druk kunnen geven in je oor en meer afsluiten, kijk dan naar de AirPods 3. 

Qua geluid blijven de AirPods Pro beter dan de AirPods 3. Het zit hem hier ook vooral in de ruisonderdrukking waarmee de geluidskwaliteit van je oortjes minder verstoort wordt.

De batterij van de AirPods 3 gaat langer mee wat natuurlijk een groot voordeel is ten opzichte van de AirPods Pro. het verschil is dat de AirPods Pro in totaal 23 en een half uur mee gaan (4,5 uur per charge en 19 uur aan batterijduur in de case) waar de AirPods 3 in totaal 30 uur meegaan (6 uur per charge en 24 uur aan extra batterijlading in de case).

Apple AirPods 3 earbuds 2021 (2)

Conclusie: zijn de AirPods 3 een goede voortuitgang

De AirPods 3 is niet nieuws en schokkends, maar wel een prima nieuwe itteratie van prima draadloze oortjes. De AirPods 3 hebben een verbeterd model met minder lange stokjes, ze blijven beter in je oren zitten, de batterij gaat weer een stuk langer mee en de geluidskwaliteit is verbeterd. Vergeleken met de AirPods 2 is het niet een gigantische stap waardoor iedereen zou moeten overstappen, maar voor wie in de markt is voor nieuwe oortjes is dit een prima aanschaf.