LG Tone Free, de zelfreinigende draadloze oortjes die oorinfectie moet voorkomen.

De markt voor draadloze oortjes blijft meer concurrenten krijgen. Iedere tech gigant brengt momenteel draadloze oortjes uit, maar hoe blijf je uniek in de markt? De meeste draadloze oortjes concurreren op batterij, geluid, design of extra functies als actieve ruisonderdrukking. LG weet met hun eerste draadloze oortjes, de LG Tone Free, een vrij unieke functie toe te voegen aan dit lijstje: UV-straling.

*Update 1-7-2020: LG heeft bevestigd dat de LG Tone Free FN6 en FN4 ook naar Nederland komen.

LG Tone Free FN6 met UVnano (UV-straling)

Als je je earbuds opbergt in de case worden ze door middel van UV-licht automatisch gereinigd. Helaas betekent dit niet dat je oorsmeer wordt verwijderd, maar de UV-straling zorgt er wel voor de de LG Tone Free na het plaatsen in de case voor 99,9% bacterievrij wordt gemaakt. Super handig in deze coronatijd natuurlijk. Zo weet je zeker dat je oortjes fris blijven. Of dit een functie gaat zijn die we vaker bij draadloze oortjes gaan zien is nog de vraag, maar het klinkt erg nuttig aangezien LG aangeeft dat het oorinfectie door je in-ear oortjes kan voorkomen. 

LG Tone Free FN6 Fn4 UVnano technologie

Ook interessant, de oordopjes van de earbuds zijn gemaakt van niet-giftige en hypoallergene siliconen. Nog een mooi extraatje wat moet voorkomen dat je huid geïrriteerd wordt door de oortjes. Hoe ze zitten en of de pasvorm van de oortjes niet irriteert is echter nog wel de vraag.

Wat kosten de LG Tone Free FN6 en FN4?

Naast de FN6 komt er ook een versie van de draadloze oortjes zonder UVnano, de FN4. Deze oortjes verschillen verder weinig behalve de UVnano functie en de prijs. De nieuwste draadloze oortjes zijn op het moment nog nergens verkrijgbaar in Nederland. Wel zijn ze productpagina’s op de website van LG zichtbaar. Hier zien we de 2 versies en zien we dat beide versies twee in 2 kleuren komen, zwart en wit. 

De LG Tone Free FN6 (met UVnano) gaat waarschijnlijk €165,- kosten, wat een mooie prijs is voor oortjes met ruisonderdrukking en deze speciale UVnano functie. De LG Tone Free FN4 gaat waarschijnlijk €110,- kosten. Wanneer de oortjes beschikbaar worden voor verkoop is nog niet duidelijk.

LG Tone Free FN6 Fn4

Wat zijn de specificaties van de LG Tone Free FN6 en FN4?

Naast de UVnano functie hebben de LG Tone Free ook prima specificaties, op de waterbestendigheid na helaas:

  • De oortjes hebben een luistertijd van 6 uur en kunnen nog 2x opgeladen worden. In totaal heb je dus 18 uur aan batterij. En na 5 minuten opladen kun je weer een uur luitsteren.
  • De case kan draadloos opgeladen worden.
  • IPX4 waarmee deze licht tegen vocht kan, maar in een plas moet je ze echt niet laten vallen. Gelukkig hoe je ze minder vaak met een vochtig doekje te reinigen vanwege de UVnano functie.
  • In-ear design (wat iets lijkt op de AirPods).
  • Ondersteuning vanuit de officiële app, de TONE Free-app. Hierin kun je met de equalizer de tonen aanpassen naar je eigen smaak en hoorprofiel. Ook hebben de oortjes een “vind mijn oortjes” functie zodat je ze makkelijk terugvindt. 
  • Automatisch pauzeren en afspelen wanneer je de oortjes in en uit doet. Met de oordetectie weten de oortjes wanneer ze in je oor zitten.  
  • Bluetooth 5.0 voor een stabiel bereik en zuinig verbruik.
  • Een ronde compacte case.
  • Het geluid van de oortjes is ontworpen door Meridian.

Bekijk alle draadloze oortjes bij: