OnePlus Buds, alles over de eerste draadloze oortjes van OnePlus.

Het populaire smartphone merk OnePlus staat vooral bekend om de hoge kwaliteit die het merk biedt voor relatief weinig geld. De smartphones komen met de nieuwste snufjes en concurreren zo met de veel duurdere bekende merken in het hoge segment. Nu komt OnePlus met hun eerste true wireless earbuds op de markt, met een simpele naam: OnePlus Buds.

OnePlus Buds: goedkoop = duurkoop

Bij het ontwerpen van de OnePlus Buds is weinig nieuws gedaan. OnePlus heeft voornamelijk gezorgd dat de oortjes een eigen stijl hebben en verder gewoon goed werken. Niet te veel poespas, maar prima oortjes. Daarmee hebben ze ook de productiekosten laag kunnen houden wat zich weer doorvertaald naar de prijs van de oortjes: €89,-. En dat maken deze oortjes zeker uitzonderlijk.

Hoe de draadloze oortjes zich daadwerkelijk gaan verhouden tegenover bijvoorbeeld de AirPods is nog te zien. Maar de AirPods zijn wel een stuk duurder (nu krijg je ze op hun best voor €134,95 bij Amazon.nl).

OnePlus Buds preview draadlozeoortjes 1

Wat zijn de specificaties van de OnePlus Buds?

De OnePlus Buds kosten niet veel, maar zijn toch erg interessant. De oortjes hebben inclusief de batterij van de case een batterijduur van in totaal 30 uur. Dit is één van de oortjes met de grootste batterij capaciteit op de markt. Hoe dit in werkelijkheid gaat zijn moeten we nog ondervinden. Ook hebben de OnePlus Buds ruisonderdrukking wat zorgt dat geluid van buiten gefilterd wordt om zo min mogelijk het geluid van de oortjes in de weg te zitten. Hoe goed deze ruisonderdrukking is weten we pas na de test.

Samengevat de specificaties van de OnePlus Buds:

De OnePlus Buds hebben verrassend goede specificaties. Overigens zijn dit alleen nog maar de specificaties die OnePlus zelf heeft afgegeven. Of in werkelijkheid de specificaties echt goed gaan zijn weten we pas na de draadloze oortjes uitvoerig te testen. Maar ook al zouden de testen iets lager uitkomen zijn de oortjes alsnog erg indrukwekkend.

 • De oortjes zelf hebben een batterijduur van 7 uur. De case voegt hier in nog 23 uur extra aan toe waardoor je in totaal 30 uur aan batterij hebt,
 • Environmental noise cancellation (ruisonderdrukking),
 • 3 microfoons per oortjes om het omgevingsgeluid op te pikken en je stem,
 • IPX4 waarmee de oortjes beschermt zijn tegen spatwater,
 • Krachtige en diepe bas,
 • “Low latency modus”,
 • Dolby Atmos en 3D Stereo ondersteuning,
 • Drukknoppen aan de zijkant van de oortjes,
 • Snelladen: met 10 minuten laden kun je 10 uur luisteren. Volledig opladen kost 80 minuten,
 • Het bereik van de oortjes is 10 meter,
 • Gewicht oortjes: 4,7g, Case 37g.
 • 3 kleuren: White, Gray en Nord Blue

OnePlus Buds preview draadlozeoortjes

Koopgids draadlozeoortjes.com juli

Hoe zullen deze draadloze oortjes in de markt liggen?

Door het grote succes van de AirPods, springt nu bijna elk tech bedrijf in de markt met hun variant. Hierdoor moeten tech bedrijven erg creatief bedenken wat hun uniek maakt en waarom de consument moet kiezen voor deze oortjes. Momenteel wordt er vooral ingezet op design, prijs, specificaties of een unieke feature, maar zelfde krijg je alles in één. Momenteel staan de AirPods, Galaxy Buds, de earbuds van JBL en van QCY nog altijd erg hoog in het marktaandeel.

OnePlus probeert een hoge kwaliteit te bieden voor een lage prijs en zet daarmee in op de prijs en specificaties. Daarnaast is de blauwe kleur nog net wat anders wat we zien op gebied van design. 

De enorme batterijduur, ruisonderdrukking en het snelladen maken het een concurrent voor de AirPods en mogelijk zelfs de AirPods Pro. Maar dit valt of staat bij het geluid. Als het geluid goed is zou dit zomaar eens in het rijtje kunnen komen te staan van de beste wireless earbuds op de markt.

Lees meer over draadloze oortjes, zoals:

Wil je een overzicht van alle draadloze oortjes en de verschillen tussen de earbuds?